Edebali öğretmenleri unutmadı

Okulları ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Edebali öğretmenleri unutmadı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, gelecek nesilleri yetiştirme konusunda büyük fedakarlıklar gösteren öğretmenlerle bir araya gelerek 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Fidyekızık İlköğretim Okulu ve Yıldırım Belediyesi Kreşi’ni ziyaret eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, öğretmenler gününün yılda bir kez kutlanmasına rağmen öğretmenlerin gelecek nesilleri hayatın her alanına hazırlayan eğitim neferleri olduğunu söyleyerek, “Bir toplumun fertlerinin eğitilerek hayata hazırlanması, o toplumun en önemli vazifelerinden birisidir. Bu kutsal vazifeyi fedakarca yerine getiren, her türlü zorluğu kolaya çevirmesini bilen kıymetli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Ülkenin hedeflenen refah seviyesine ulaşması için en büyük zenginliğin insan kaynağı olduğunun da altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Günümüz dünyasında artık nüfusun niceliği değil niteliği ön plana çıkıyor. Genç nüfus potansiyelinin etkili olması için nitelikli toplum yetiştirilmesi gerekli. Öğretmenlerimize bu konuda büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor. Ülkemizin kalkınma yolunda refah ve yaşam kalitesinin artması sadece eğitimle olur” şeklinde konuştu. 

‘ÖNCELİĞİMİZ KALİTELİ EĞİTİM HAYATI’ 

Ülkenin geleceğini inşa eden, yaşam mimarı öğretmenlerin özlük haklarının, kullandıkları fiziki mekânların ve materyallerin çok daha iyi hazırlanmış durumda olması gerektiğini de belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım Belediyesi olarak, vatandaşın bizden beklentisi olan su, yol ve kanalizasyon gibi rutin hizmetlerin yanında birinci önceliğimiz eğitimdir. Mevcut eğitim sisteminin dışındaki kitlelerimizle dezavantajlı gruplarımıza eğitim konusunda destek veriyoruz. Yaşlılarımıza, engellilerimize, çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik çalışmalarımızın yanında kendi personelimize verdiğimiz hizmet içi eğitimlerle hayata daha hazır bir yerel yönetim anlayışımız var” diyerek sözlerini tamamladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X