Edebali otizmli çocukları ağırladı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, otizmli çocukları ağırladı.

Edebali otizmli çocukları ağırladı

Sosyal belediyecilik anlayışıyla Yıldırım’daki toplumun tüm kesimleriyle yakından ilgilenen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde eğitim gören çocukları makamında ağırladı. Dünya çapında otizme dikkat çekmek için düzenlenen ‘Mavi Işık Yak’ kampanyası dahilinde otistik çocukları makamında ağırladığını söyleyen Edebali, “Otizmin çok geniş anlamda ele alınması gereken bir engellilik durumu olduğunu biliyoruz. Bu konuda farkındalık oluşturmak için çocuklarımızla bir arada olmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum” dedi.

Engelli vatandaşların toplumun her alanında yer alması gerektiğinin altını çizen Edebali, “Otizmli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için herkese büyük görevler düşüyor. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu kardeşlerimizin haklarını korumalıyız” diye konuştu.

Dezavantajlı grupların toplumdaki en hassas kesimler olduğuna dikkat çeken Edebali, “Yaptığımız tüm çalışmalarda engellileri düşünerek adım atıyoruz. Toplum olarak önyargıları ortadan kaldırdığımız zaman daha güçlü ve daha mutlu oluruz. Yıldırım olarak bunu başaracak gücümüz var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X