Edebali: ‘Projelerin yüzde 70’ini tamamladık’

Yıldırım Belediyesi ilçeye son bir haftada 4 tesis kazandırdı.

Edebali: ‘Projelerin yüzde 70’ini tamamladık’

Yıldırım Belediyesi, hizmet yağmuruna devam ediyor. Musababa Mahallesi’nde hanımlar lokali, kurs merkezi, muhtarlık, deprem odası gibi birimleri bünyesinde barındıran mahalle konağının temeli atılırken, Hacivat Mahallesi’nde de bünyesinde ayrıca kreş bulunan mahalle konağı bölge halkının hizmetine sunuldu. Yıldırım Belediyesi, Mollaarap’a ise Temenyeri Kapalı Pazar Alanı ve Otoparkı’nı kazandırdı. İlçedeki yeşil alan oranını artırma hedefiyle önemli çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, Vatan Mahallesi’nde ise yürüyüş parkuru, spor aletleri çocuk parkını bünyesinde barındıran 2 bin 500 metrekare alana sahip olan Ihlamur Parkı hizmete açtı. ‘Yeşil Yıldırım’ hedefiyle yapılan Çınarönü ve Karapınar parkları da cumartesi günü açılacak.

Hizmet yolculuğuna çıkarken Yıldırımlılara verdikleri ‘Yeni Yıldırım’ sözünü tutmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, projelerin yüzde 70’inin tamamlandığını aktararak, “Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birisi hayata geçiriyoruz. Bu dönüşüm çalışmaların planlaması ile ilgili süreç devam ederken, ilçemizin yeşil alan, mahalle konağı, kapalı pazar alanı gibi eksikliklerini de tamamlıyoruz. Yapılaşmanın yanı sıra ilçemizin ekonomik kalkınmasını hızlandıracak projelerimiz de devam ediyor. Son bir haftada ilçemizde maliyeti 1 milyon liralık tesisi insanlarımızın hizmetine sunduk” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SPOR ARENASI YILDIRIM’DA YAPILACAK

Yıldırım’ın prestiji olacak projelerin de plan aşamalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Başkan Edebali, Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin Yıldırım’a kazandırılacağını hatırlatarak, kısa süre içerisinde bu projenin başlayacağını açıkladı. Tesisin bünyesinde 5 bin kişilik spor salonu, jimnastik salonları, çim sahalar, spor lisesi ve yüzme havuzları bulunacak. Osmanlı döneminin önemli isimlerinden Bursalı fıkıh alimi Molla Yegan’ın adını taşıyan ve Fatih Sultan Mehmet’in öğrenim gördüğü Molla Yegan Medresesi’nin olduğu bölgeye de büyük bir kültür merkezi inşa edilecek. Başkan Edebali’nin Yıldırımlılara verdiği bir diğer söz olan Tarihi Osmanlı Çarşısı’nda da önemli adımlar atıldı. İlçedeki tarihi aks üzerinde kalan bölgede yapılacak Osmanlı Çarşısı, hem bölgeye, hem de tarihi aksa katma değer sağlayacak. Bursa’nın en büyük büyük yatırımlarından birisi olacak ve 35 hektarlık alan üzerine inşa edilecek Sular Vadisi ve Doğa Parkı da Karamazak, Piremir, Namazgah, Teferrüç, Umurbey ve Kurtoğlu mahallelerini cazibe merkezi haline getirecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X