Edebali vatandaşlarla el ele

Yıldırım Belediyesi Saha Araştırma Ekibi, ‘Edebali ile El Ele’ projesi kapsamında vatandaşları tek tek ziyaret ederek sorunlara anında çözüm üretiyor.

Edebali vatandaşlarla el ele

Yıldırımlıları ziyaret ederek görüş, öneri ve taleplerini yerinde dinleyen Yıldırım Belediyesi Saha Araştırma Ekibi, hizmete başladığı 1 Aralık 2015 tarihinden 15 Mart 2016’ya kadar 6 bin 112 haneyi ziyaret etti.

İlk etapta mahallelerde ön araştırma yaparak başlanan çalışmaların ardından vatandaşların evlerine konuk olan ekipler, Yıldırım Belediyesi’nin yaptığı tüm hizmetlerin yer aldığı mülakat formunu ilçe sakinlerinin bilgisine sunuyor. Vatandaşların talepleri doğrultusunda tespit edilen sorunlar üç aşamalı olarak çözüme kavuşturuluyor. Mobil ekipler aracılığıyla anında müdahale edilen sorunlar anında gideriliyor. Orta vadeli çalışma gerektiren sorunlar ise ilgili birimlere rapor edilerek 3 gün içerisinde çözülüyor. Daha uzun vadeli çalışma gerektiren talepler ise ilgili müdürlüklere aktarılarak takibi sağlanıyor. 

BİRİNCİ ELDEN BİLGİLENDİRME

Vatandaşın ayağına hizmeti götüren ‘Edebali ile El Ele’ projesinin amacını ortaya koyan ‘Başkan Edebali’nin çözmesini istediğiniz en önemli sorun ne?’ sorusunun da yöneltildiği çalışmalarda alınan cevaplar, mahallelerdeki yürütülecek hizmetlerin yol haritasını belirliyor. Ayrıca evde yaşayan her bireyle yüz yüze görüşen ekipler, hanenin demografik yapısını da ortaya çıkartıyor. Bazı ziyaretlerde bizzat Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’de saha ekibiyle birlikte evlere konuk olarak yürütülen projeler hakkında bilgi veriyor.

‘YILDIRIMLILAR İLÇENİN SAKİNİ DEĞİL SAHİBİ’

Yıldırımlıların ilçenin sakini değil sahibi olması amacıyla yönetim şekillerini katılımcı belediyecilik olarak benimsediklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Amacımız sadece sorunlara çözüm üretmek değil. Bunu sağlarken aynı zamanda hemşerilerimizin yönetim mekanizmamızın içeresinde aktif olarak yer almalarını çok önemsiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana yönetimde ortak akla ve hemşerilerimizin Yıldırım’ın idaresinde söz sahibi olmasına azami hassasiyet gösteriyoruz. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla merkezine insanı koyan projeler üretirken saha ekibimizle birlikte Yıldırım’ı geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz” dedi. Belediye ile vatandaşa arasındaki duvarları yıktıklarının altını çizen Başkan Edebali, “Yıldırım’da çalınmadık kapı, sıkılmadık el ve görüşülmedik tek bir kişi bile kalmayacak. Hemşerilerimizle birlikte şehrimizi modern, sağlıklı ve yaşanabilir haliyle gelecek nesillere el birliği ile taşıyacağız. Bizim önceliğimiz insanlarımızın gönüllerinde yer kazanmak. Tüm çabamızın öncelikli hedefi bu” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X