Edebali ve Dündar dönüşümü anlattı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Edebali ve Dündar dönüşümü anlattı

Kentsel dönüşüm konusunun ele alındığı toplantıda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bölgelerindeki dönüşüm çalışmaları ile ilgili sunum yaptı.

İlk sunumu yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, belediye olarak halkı bilinçlendirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek,  bunun için Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi inşa ettiklerini söyledi. Yıldırım’ın önümüzdeki döneminde gerçekleştirmeyi planladığı kentsel dönüşüm ve gelişim alanlarından da bahseden Edebali, “ Ulus, Mevlana, Yenimahalle, Teferrüç, Piremir, Yediselviler, Vatan, Beyazıt, Esenevler, Ortabağlar, Yiğitler, Şükraniye, Ertuğrulgazi, Kaplıkaya mahallelerini dönüşüme tabi tutmak istiyoruz. Her bölgemiz üzerinde titizlikle çalışıyoruz. İnşallah adım adım tüm projelerimizi gerçekleştirmeyi arzuluyoruz” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, Nisan 2011’de Şehircilik Akademisi’ni kurduk. Sıkıntılı bölgelerimizle ilgili master planlar oluşturduk. Master plan sonucu kentsel dönüşüm alanlarını, Yalova yolu, Küçük Balıklı, Hisar Bölgesi, Çarşamba, Zafer, Atıcılar, Kent Meydanı, Santral Garaj, Demirkapı, Soğanlı olarak belirledik. Bu bölgelerde çalışmalarımıza başladık. Adım adım giderek olabildiğince kısa bir dönem içerisinde projelerimizi uygulamak istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X