Edebali’den 10 ayda 185 haneye ziyaret

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi Saha Araştırma Ekibi’nin, ‘Edebali ile El Ele’ projesi kapsamında 36 mahallede 185 haneye konuk oldu.

Edebali’den 10 ayda 185 haneye ziyaret

Yıldırımlıları ziyaret ederek görüş, öneri ve taleplerini yerinde dinleyen Yıldırım Belediyesi Saha Araştırma Ekibi, Ekim ayı içerisinde Yeni Mahalle, Demetevler, Vakıf, Namazgah, Mollaarap, Beyazıt ve Şükraniye mahallelerinde 2 bin 60 haneyi ziyaret ederken projenin başladığı 2016 yılı başından itibaren 50 mahallede 22 bin 539 haneye ulaştı. İlk etapta mahallelerde ön araştırma yaparak başlanan çalışmaların ardından vatandaşların evlerine konuk olan ekipler, Yıldırım Belediyesi’nin yaptığı tüm hizmetlerin yer aldığı mülakat formunu ilçe sakinlerinin bilgisine sunuyor. Vatandaşların talepleri doğrultusunda tespit edilen sorunlar üç aşamalı olarak çözüme kavuşturuluyor. Mobil ekipler aracılığıyla müdahale edilen sorunlar anında gideriliyor. Orta vadeli çalışma gerektiren sorunlar ise ilgili birimlere rapor edilerek 3 gün içerisinde çözülüyor. Daha uzun vadeli çalışma gerektiren talepler ise ilgili müdürlüklere aktarılarak takibi sağlanıyor.

YOL HARİTASINI VATANDAŞ BELİRLİYOR

Yıldırımlıların ayağına hizmeti götüren projenin amacı doğrultusunda ‘Başkan Edebali’nin çözmesini istediğiniz en önemli sorun ne?’ sorusunun da yöneltildiği çalışmalarda alınan cevaplar, yürütülecek hizmetlerin yol haritasını belirliyor. Ayrıca ziyaret edilen evde yaşayan her bireyle yüz yüze görüşen ekipler, hanenin demografik yapısını da ortaya çıkartıyor. Bu veriler ışığında vatandaşların evine konuk olarak istek ve önerilerini birinci ağızdan dinleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki 36 mahallede 185 ev ziyareti gerçekleştirerek Yıldırım’da yapılan çalışmalar ve projeler hakkında da vatandaşları bilgilendirdi. Yıldırım ile ilgili atılacak her adımda ‘ortak akıl’ ile hareket ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Katılımcı belediyecilik anlayışı gereği toplumun tüm kesimleriyle yakın temas halindeyiz. Çalınmadık kapı, görüşülmedik tek bir kişi bırakmadan, ilçemiz ile ilgili bütün görüş, öneri ve talepleri almak istiyoruz. Bizim önceliğimiz insanlarımızın gönüllerinde yer kazanmak” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X