Edebali’den gönüllü rehberlik

Yıldırım Belediyesi’nin ‘Şehir Pasaportu’ projesi kapsamında Yıldırımlı öğrencilerin tarih ve kültür turları devam ediyor.

Edebali’den gönüllü rehberlik

Yavuzselim İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin gezisine, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Damar, Yıldırım Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Yıldırım Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Akbulut, Yeşil Mahalle Muhtarı Hasan Basri Yekin ile katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,öğrencilere rehberlik yaparak, kültürel mirasımız hakkında önemli bilgiler verdi. Güçlü yarınların ancak geçmişten alınan güçle sağlam temeller üzerine inşa edilebileceğini kaydeden Başkan Edebali, “8 bin 500 öğrencimizin ‘Şehir Pasaportu’ etkinliğiyle Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını öğrenecek, bu coğrafyada iz bırakmış alimleri, arifleri, şehzadeleri ve padişahları daha yakından tanıyacak” dedi.

OKUDUKLARINI GÖRECEKLER

Projenin hayata geçirilmesindeki öncelikli hedeflerinin öğrencilerin kitaplardan okudukları, öğretmenlerinden dinledikleri bilgileri görerek pekiştirmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Kadim medeniyetimizin mirasçıları olan bizler, çocuklarımızın şehir bilinci ve  tarih şuuruna sahip bireyler olarak yetiştirmek zorundayız. Bu kapsamda çocuklarımızı şehirle bütünleştirmek ve yaşadıkları mekanlara olan sevgisini arttırmak adına kurumlarımızla ortaklaşa hayata geçirdiğimiz projelerimiz onların kişisel ve sosyal gelişimlerine doğrudan katkı sağlayacak. Çocuklarımız bu projemizle hem eğlenecek hem öğrendiklerini pekiştirecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X