Edebali’den karbonmonoksit uyarısı

Bursa’da her yıl etkili olan ve üzücü olayların yaşanmasına sebebiyet veren lodosla beraber yaşanabilecek karbonmonoksit ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’den vatandaşlara uyarı geldi.

Edebali’den karbonmonoksit uyarısı

Yapısında karbon bulunan tüm yakıtların kullanımı sonucunda ortaya çıkan zehirli gazların lodosun etkili olması ile birlikte insan sağlığını tehdit ettiğinin altını çizen Başkan Edebali, “Tatsız, renksiz, kokusuz olması ve tahriş etme özelliğinin bulunmaması nedeniyle fark edilmeyen karbonmonoksit gazı, özellikle lodosun etkili olduğu şehirlerde ne yazık ki her yıl can kaybına neden oluyor. Sessiz katil ve sinsi düşman olarak anılan karbonmonoksit konusunda vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyoruz” dedi.

Yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, baca ve doğalgaz zehirlenmelerinin lodosun etkili olduğu bu günlerde Yıldırım’da yaşanmamasını arzu ettiklerini vurgulayan Başkan Edebali, alınabilecek basit ve önemli önlemlerle zehirlenmelerin engellenerek, üzücü olayların önüne rahatlıkla geçilebileceğini vurguladı.

Baş ağrısı, yorgunluk hissi, mide bulantısı, nefes darlığı ve baş dönmesi belirtilerinin zehirlenme sürecinin başladığının göstergesi olduğunu dile getiren Başkan Edebali,  ileri safhalarda ise sersemlik, kusma, kas koordinasyonunun kaybolması, bilinç kaybı ve ölümlerin meydana geldiğini söyledi. Böyle bir durumla karşılaşıldığında hemen camların açılarak temiz hava girişi sağlanması ve zehirlenen kişinin ortamdan uzaklaştırılması gerektiğinin altını çizen Başkan Edebali, “112 acil servis ekiplerinin vakit kaybetmeden aranarak olay yerine ulaşması sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X