Edebali’den yaşlılara vefa

Yaşlılar Haftası’nda ilçedeki yaşlı vatandaşlarla bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘Büyüklerine saygısı olmayan toplumlar, yok olmaya mahkumdur’ dedi.

Edebali’den yaşlılara vefa

Toplumun tüm kesimlerine dokunan sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde önemli günleri anlamlı etkinliklerle taçlandıran Yıldırım Belediyesi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nda ilçedeki yaşlı vatandaşları özel bir gecede ağırladı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, belediye bürokratları ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı.

HAYIR DUALARINIZA İHTİYACIMIZ VAR

Gecede konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘İnsanları mutlu, caddeleri, sokakları güvenli ve planlı şehir ‘Yeni Yıldırım’ı inşa etmek için tüm hemşerilerimizin desteğine ihtiyacımız olduğu gibi, büyüklerimizin de hayır dualarına ve manevi desteklerine ihtiyacımız var” dedi. Türk toplumunu geçmişten bugüne ayakta tutan en önemli unsurun güçlü aile bağları olduğuna da işaret eden Başkan Edebali, “Güçlü ailelerin direği ise büyüklerimiz, atalarımız ve onlara karşı beslediğimiz, saygı ve hürmettir. Hayatın her döneminin ayrı bir güzelliği, vazifesi var. Sizler çok güzel görevler yaparak hayırlı evlatlar yetiştirdiniz. En önemlisi de kültürümüzü, geleneğimizi ve inancımızı yaşatarak bugünlere getirdiniz’ diye konuştu. 

AVRUPA İHMALİN SANCISINI ÇEKİYOR 

Kültürü yaşatmanın geleneklere ve yaşlılara saygıdan geçtiğinin de altını çizen Başkan Edebali, ‘Yaşlılara saygısı olmayan, kuşaklar arası hafızasını kaybeden toplumlar yok olmaya mahkumdur. Avrupa ülkeleri şu an, geleneklerini kültürlerini ve geçmişle bu gün arasında köprü olan yaşsılarını ihmalinin sancısını yaşıyor. Kur’an-ı Kerim’de ‘Anne ve babalarınıza öf bile demeyiniz’ buyrulmuştur. Biz de inancımıza göre yaşayarak yaşlılarımıza saygıyı eksik etmemeliyiz. Yaşlısına saygı duyan, ilerde kendi yaşlılığında saygı görür’ ifadelerini kullandı.

Programında sonunda Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 21-26 Mart Orman Haftası sebebiyle geceye katılan yaşlılara çam fidanı hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X