Edebiyatçılar Büyükşehir’de

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Ortadoğu’yu Yazmak’ temasıyla gerçekleştirilen ve edebiyat tutkunlarını üç gün boyunca edebiyatın ustalarıyla buluşturacak olan ‘15. Edebiyat Günleri’ devam ediyor.

Edebiyatçılar Büyükşehir’de

‘15. Edebiyat Günleri’nin konuğu olan yazarlar Metin Önal Mengüşoğlu, D. Mehmet Doğan, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Doç. Dr. Özlem Durmaz Fedai, Mustafa Özçelik, Osman Özbahçe ve İbrahim Eryiğit, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık’ın ağırladığı yazarlar, tarih ve kültür başkenti Bursa’da, anlamlı ve özel bir programda bir araya gelmekten onur duyduklarını söyledi. Yazarlar, Bursa’da edebiyata, kültüre ve sanata katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Başkanvekili Abdülkadir Karlık da Bursa’nın edebi mirasının önemine işaret ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin kültürel gelişmesine katkı sağlayan çalışmalarını anlattı. Karlık, kendisine kitap armağan eden yazarlara Büyükşehir Belediyesi adına Bursa’ya mahsus hediyeler verdi.

ZENGİN PROGRAM

Programda gerçekleştirilen oturumlar, şiir dinletileri ve edebiyat konuşmalarının yanı sıra edebiyatçı ve araştırmacılar okurlarıyla buluşuyor. Etkinlik kapsamında Bursa Anadolu Erkek Lisesi, Bursa Anadolu Kız Lisesi, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi’nde şair ve yazarlar öğrencilerle buluşturuluyor. Etkinlikte ayrıca Tophane‘de şiir akşamı düzenlenecek ve şairler şiirlerini okuyacaklar. Program, 9 Mayıs Cumartesi akşamı Cengiz Özkan’ın konseriyle sona erecek.

KOSOVA HEYETİ BURSA’DA

Başkanvekili Karlık, aynı zamanda Kosova’dan Bursa’ya gelen heyetle de görüştü. Kosova başta olmak üzere Balkanların Bursa için önemini anlatan Karlık, Bursa’nın Türkiye ile Balkanlar arasında dostluk köprüsü kurduğunu ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu ilişkileri daha da geliştirmeyi hedeflediğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X