‘Edepsiz davet’

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü kutlaması davet mektubuna çok ağır sözlerle yüklendi.

‘Edepsiz davet’

Sarkisyan’ın önceki gün başkent Erivan’da 1915 Ermeni Olayları 100. Yıldönümü 5. Oturumu’ndaki konuşması sırasında, ‘Bu edepsiz daveti aldığımda, Recep Tayyip Erdoğan’a hemen ve aleni yanıt vermeyi gerekli gördüm. İnkarcılığın tüm yansımalarında olduğu gibi bu adım da bir beyhudeydi’ şeklinde ağır eleştirilerde bulundu.

İnkarcılığın sadece siyasi zaaf ve aşağılık kompleksinin dışa vurumu olmadığını ifade eden Sarkisyan, ‘Bu Türkiye’nin görevdeki iktidarını soykırım suçu işlemiş atalarıyla bağlamakta, onları bu insanlığa karşı işlenmiş en ağır suçta, suç ortağına dönüştürmektedir ve 28 Ocak’ta Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde işte bununla uğraşmaktaydı’diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X