Edirne’de AVM Meselesi Çözüldü

Edirne Merkez Atatürk Bulvarı üzerinde Fatih Sultan Mehmet Heykeli ve Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün olduğu alanı içine alacak olan alışveriş…

Edirne’de AVM Meselesi Çözüldü

Edirne Merkez Atatürk Bulvarı üzerinde Fatih Sultan Mehmet Heykeli ve Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün olduğu alanı içine alacak olan alışveriş merkezinin inşaatı, istimlak konularının çözüme ulaşmasıyla birlikte başladı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Pürüzleri karşılıklı tevazu ile çözdük” dedi. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Fatih Heykeli’nin olduğu muhiti kapsayan alanda yapılacak alışveriş merkezinin inşaatı başladı. İnşaat sınırlarının yola kayması ile ortaya çıkan ’Yollar satılmış’ polemiklerine son vermek adına açıklamalarda bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Geçmiş dönemde yapılan bir yanlış nedeniyle böyle bir problem yaşadık. Ancak yüklenici firmayla bu konuyla ilgili yaptığımız konuşmalarda meseleyi çözdük. Onlara da buradan gösterdikleri tevazu nedeniyle teşekkür ederim. Sonuç olarak şuan işaretli olan bölümlere kadar çıkılmayacak” dedi. Başkan Gürkan, “Bazı arkadaşlar kaldırımların üzerine kurulan demir setleri ’Yaya yolu kapatıldı’ şeklinde yorumlamış. Ancak işin aslı farklı. Bu inşaat alanında 18 metre yerin altına inilecek. Dolayısı ile bu kaldırımdan geçecek vatandaşların herhangi bir kazaya uğramaması adına böyle bir uygulamaya imza atıldı. Kaldı ki bu alan şuan kendilerine ait. Bu durumda yaptırım gücü firmanın elinde, bizler de bu uygulamayı destekliyoruz. Projeyi üstlenen firma da bu konuda oldukça anlayışlı, dikkatli ve duyarlı davranıyor. Üzücü bir kazaya sebebiyet vermemek adına vatandaşlarımızın inşaat sürecinde karşı kaldırımlardan yürümelerini rica ediyoruz. İnşaatın 1 buçuk yılda bitirilmesi öngörülüyor” ifadelerini kaydetti. FATİH HEYKELİ TAŞINACAK İnşaat alanının içinde yer alan Fatih Sultan Mehmet Heykeli’nin yapılan anketler sonucunda şehrin uygun bir alanına taşınacağını ifade eden Gürkan, “Fatih heykeli için geçen aylarda yaptığımız anketler sonucunda halkımızın talepleri doğrultusunda, birkaç yer belirledik. Önümüzdeki günlerde heykeli taşıyacağımız alan netleşecektir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X