Edirne’de referanduma gidilecek!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gelecek yıl başlanacak altyapı çalışmaları için halk oylaması yapılacağını belirtti.

Edirne’de referanduma gidilecek!

Gürkan, Edirne Belediyesi Meclis toplantısında, gelecek yıl başlanacak altyapı çalışmalarıyla kentin şantiyeye döneceğini anlattı.

Altyapı çalışmalarının boyutuna halkın karar vereceğini ifade eden Gürkan, “Çalışmalara başlamadan muhtarlıklarımıza referandum sandığı koyacağız. Halka soracağız. İçme suyu için zaten bütün sokakları kazacağız, dolayısıyla kazmışken daha derin kazıp, daha uzun süreli kazıp, kanalizasyonu, yağmur suyunu, atık su arıtmayı birden bitirip bir daha 50 yıl sıkıntı yaşamayalım mı ya da şimdi sadece içme suyunu yapalım ya da o bittikten sonra diğerlerini teker teker mi yapalım? Bunu soracağız” diye konuştu.

Altyapı çalışmalarının meşakkatli işler olduğunun altını çizen Gürkan, “Ya 2, 3 yıl hep beraber bu sıkıntıyı çekeceğiz ya da etap etap gideceğiz. Edirneliler ne karar verirse, ben belediye başkanı olarak o kararı vereceğim ve uygulamaya başlayacağım” dedi.

Atık su arıtma, yağmur suyu toplama, kanalizasyon ve içme suyu projelerinde ihale aşamasına geldiklerini anlatan Gürkan, yaklaşık 590 kilometrelik içme suyu boru hattı döşeneceğini, boruların içi seramik kaplı uzun ömürlü bir çeşidinin kullanılacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X