Edirneliler Derneği’nden Üsküp çıkarması

Bursa Edirneliler Derneği üyeleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından resterasyonu yapılan Mehmet Yiğit Paşa’nın Üsküp’teki kabristanını ziyaret ettiler.

Edirneliler Derneği’nden Üsküp çıkarması

Bursa Edirneliler Derneği yönetimi ve üyeleri, önce Edirne’de adını verdiği Paşayiğit köyüne ardından Üsküp’teki mezarını ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Bekir Metin, Başkanvekili Rıdvan Özkan, üyeler Özcan Kalyoncu, Ahmet Özkan, Aykan Özyürek, Ramazan Gür, Fikret Sert, İlhan Gür, Abidin Anavatan, Birol Koç ve Fevzi Serbest’ten oluşan heyet, Kosova’da Büyükşehir Belediyesi’nin diğer eserlerini de gezdiler.

 

Üsküp’ün fatihi Mehmet Yiğit Paşa’nın kabri, Çayır ilçesinde bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ve Üsküp Çayır Belediyesi’nin işbirliğiyle, Mehmet Yiğit Paşa’nın kabristanı restore edilerek gün yüzüne çıkarıldı. Yiğit Paşa’nın kabri, Üsküp’te Sulu Han ve Bat Pazarı arasında yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X