Efeler Belediye Tiyatrosu Kurulacak

Efeler Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı 2. Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Efeler Belediye Tiyatrosu kurulması oy birliği ile kabul edildi.

Efeler Belediye Tiyatrosu Kurulacak

Efeler Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı 2. Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Efeler Belediye Tiyatrosu kurulması oy birliği ile kabul edildi. feler Belediye Meclisi Ağustos ayı 2. Toplantısı Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Efeler Belediyesi Tiyatrosu Kurulması, Genel Sanat Yönetmeni ve tiyatro işçisi atanması veya bu hususta hizmet alımı yapılması, prova ve gösteri için salon kiralanabilmesi konusunda Belediye Başkanı M.Mesut Özakcan’a yetki verilmesi hususları ile Efeler Belediyesi Tiyatro Yönetmeliği ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu ile Meclis Hukuk Komisyonu raporları görüşülerek karara bağlandı. Mecliste oy birliği ile kabul edilen gündem maddesi sonrasında Milliyetçi Hareket Partili Meclis Üyesi Yaşar Çetin söz alarak, “Tiyatro kurulması ile ilgili gerçekleştirilen bu çalışmayı tebrik ediyorum. Kent merkezinde yeterince tiyatro gösterisi yapılıyor. Ancak bu yeni kurulacak tiyatromuzun tiyatro oyunlarına ulaşamayan vatandaşlarımız için de köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarımızda çadır tiyatrosuna dönüştürülerek oyunların oralarda da sahnelenmesini öneriyorum” dedi. “TİYATROYU VATANDAŞIMIZIN AYAĞINA GÖTÜRECEĞİZ” Çetin’in açıklaması üzerine Başkan Özakcan, “Efeler Belediyesi olarak bu yönde bir çalışmamız olacak. Böyle bir düşüncemiz zaten vardı. Çadırda değil de bir tır üzerinde tiyatro oyunlarına ulaşamayan vatandaşlarımızın ayağına gidip orada oyunlar sergilemek ve bu kültürü oralara da taşımak istiyoruz. Tiyatroyu vatandaşımızın ayağına götüreceğiz. Zaman içerisinde bu düşüncemizi de gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X