Efendioğlu’dan 3 milyon Euro’luk yeni yatırım

Efendioğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Efendioğlu, önümüzdeki yıl 3 milyon Euro’luk yatırımla üretim hacimlerini iki katına çıkaracaklarını söyledi.

Efendioğlu’dan 3 milyon Euro’luk yeni yatırım

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Efendioğlu, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Blok Mermer Fuarı’ndaki stantlarında yaptığı açıklamada, mermerin Türkiye’nin petrolü olduğunu söyledi. Dünya mermer rezervlerinin önemli bir kısmının Türkiye’de bulunduğunun altını çizen Efendioğlu, ”Ülkemiz işlenmiş üründe dünyada henüz 4’üncü sırada ama blok ihracatında dünya lideri. Böyle olunca da Blok Mermer Fuarı’nı Türkiye hakediyor. Türkiye hakedince de Bursamız hakediyor. Bursa’da çok renk ve desen çeşidi olan blok mermerlerimiz çıkıyor. Elimizden geldiğince yeşil Bursa ünvanına ve çevremize saygılıyız. Hep söylüyoruz madenciler olarak kadife çekiçle işleyeceğiz rezervlerimizi. Yeşil Bursamızı çocuklarımıza yaşanabilir bırakacağız. Maden rezervlerimizi muhakkak değerlendirmemiz gerekiyor. Her ülke rezervini değerlendiriyor. Önemli olan çevreyi koruyarak bunu yapmak. Madenciler çevreci kadar hassas” dedi.

HEDEFLERİ TUTTURDUK

Efenedioğlu Mermer’in geçen yılki hedeflerini hem ciro hem de yatırım bazında yakaladığının altını çizen Ergün Efendioğlu, ”Kastamonu’daki maden ocağımızda çok iyi rezervler bulunca Manisa’da bir yatırım planlamıştık. O yatırımımızı da tamamladık ve şuanda ciromuzu 2 katına çıkardık. 2016 yılında 3 milyon Euro’luk yeni bir yatırımla üretim hacmimizi iki katına çıkaracağız. Çünkü mermere talep oldukça fazla. Hedeflediğimiz ciroları rahatlıkla yakaladık. Bu fuara da yurtdışından çok sayıda müşterimiz geldi” diye konuştu. Efendioğlu, fuarın hem kendi cirolarına ve büyümelerine hem de sektöre büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X