Efkan Ala: ‘Evet’le istikrar gelecek

​AK Parti Bursa Milletvekili ve İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Olay TV’de yayınlanan Her Açıdan Özel programında Olay Gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Efkan Ala: ‘Evet’le istikrar gelecek

Ala, Türkiye’nin sıkıntılı durumları karizmatik cumhurbaşkanı ile aştığını dile getirerek, “Ama sistem çok kırılgan. Getirdiğimiz anayasa değişiklik önerisi ile istikrarı garanti altına almak istiyoruz. Buna Türkiye’nin ihtiyacı var. Evet çıkarsa karizmatik bir lider olmasa bile istikrar olacak. Siyasetin üzerinde vesayet odakları var. Bunlar, siyaseti dizayn etmeye çok hevesli. Anayasa değişikliliğiyle bu da sona erecek. Hedefimiz tam gelişmiş ileri bir demokrasiye ulaşmaktır. Bunun için çalışıyoruz. Bu da yeni sivil anayasa ile olur. 2 partinin uzlaşmasıyla bir metin milletin önüne konuldu. CHP buna katkıda bulunmadı. 

Asıl uzlaşmayı millet sandıkta ortaya koyacaktır. 12 Eylül Anayasası bize yakışmıyor. Bu anayasa bazı siyasi grupların kendi oluşturduğu vesayet odakları ile ittifak kurduğu zaman iktidara gelmiş partilerin önüne kesmeyi yarıyor. O yüzden uzlaşmıyorlar” diye konuştu.

Tek adam eleştirilerine yanıt veren Ala, “Tek adam tek parti rejimlerinde olur. Türkiye çok partili döneme geçmiştir ve bundan da memnundur. Yeni sistemde yine bakanlar var, meclis var. Değişiklik metnini özensiz bir biçimde okuyorlar. İçeriğini anlamıyorlar” İfadelerini kullandı.

Almanya ve Hollanda ile yaşanan krizi de değerlendiren Ala, “Soğukkanlılıkla değerlendirilmemiş kabul edilemez kararlardır. Almanya’da da Hollanda’da da aşırı sağ yükselişte. Onun yansıması olarak görüyorum. Türkiye’nin AB ile çok ciddi ilişkileri var, vatandaşlarımız var. Kısa zamanda bu tatsızlıklar aşılacaktır. Türkiye her zaman kendi milletinin takdir edeceği duruşu sergilemiştir. Batıda, aşırı sağın yükselmesiyle bir belirsizlikler çağına girildiğine dair görüşler var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X