Efkan Ala koluna ‘evet’ dövmesi yaptırdı

İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Bursa’da partisinin referandum çalışmalarına katıldı.15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki ‘evet’ çadırını gezip, burada koluna ‘evet’ dövmesi yaptıran Ala, ardından vatandaşların sıkıntılarını dinleyip, hatıra fotoğrafı çektir

Efkan Ala koluna ‘evet’ dövmesi yaptırdı

Daha sonra ‘evet otobüsüne’ geçen Ala, burada da bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Seçim çalışmalarının şenlik havasında geçtiğini vurgulayan Ala, “Bizim en kıymetli varlığımız sandık. Türkiye’nin önünü açacak halk oylamasını gidiyoruz. Büyük bir memnuniyet var. Sandıkta memleketin önüne çıkacak sonuç bir araya gelecektir. Türkiye 16 Nisan’da bir siyasi otobana sahip olacak” açıklamasını yaptı.

EYALET SİSTEMİ KURULAMAZ

Türkiye’nin eyaletlere bölüneceği ve muhtarların kaldırılacağı iddialarına da cevap veren Ala, “Türkiye anayasayla belirlenmiştir. TBMM’nin bile anayasa değişmeden eyalet kurma yetkisi yoktur. Hele ki cumhurbaşkanının hiç yoktur. Bu yanlış bilgilendirmedir. Türkiye’de eyalet sistemi kurulamaz. Anayasada açıkça her şey yazılmıştır. Açık madde var. Bu konu TBMM ve cumhurbaşkanın yetkisinde değildir. Muhtarlık idari birimdir. Anayasada açıkça tanımlanmış birimi ortadan kaldırmak kimsenin yetkisinde değildir. Toptan o düzenleme o madde durduğu sürece hiçbir sorun yok. Bu tür şeyler kafa bulandırmak için yapılıyor” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X