Efkan Ala’dan Erdoğan’a teşekkür

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde sigarayı bıraktığını söyledi.

Efkan Ala’dan Erdoğan’a teşekkür

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen ve Yeşilay Bursa Şubesi’ne devredilen Reyhan Hamamı Efkan Ala’nın katıldığı törenle açıldı.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Hamam bir buçuk yıl öncesine kadar her yönüyle harabe durumdaydı. Tahribat görmüş binanın restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte üzerindeki yorgunluğu da atmış oldu. Reyhanpaşa Hamamı ahşap kolonları ve kubbeleriyle birlikte Bursa’nın önemli yapısı olarak şehre yeniden kazandırılmış oldu. Reyhanpaşa Hamamı bugün, Reyhan Çarşısı’nın kuzeyindeki ticaret alanında Sultan İkinci Murat’ın harem ağalarından Reyhan Paşa tarafından yapılan, Yenişehir’deki sahabiyesine gelir sağlamak için 1431 yılında inşa edildi. Binanın soğukluk, ılıklık ve sıcaklık bölümlerinin üzeri kubbeyle örtülmüş. 1950’li yıllara kadar hamam işlevini sürdürmüş. Ancak daha sonra depo amacıyla kullanılmış. 1969 yılında sahibince kısmen onarılmış” diye konuştu.

Hamamın yaklaşık 317 metrekare bir alana sahip olduğuna değinen Altepe, şöyle devam etti:

“İlk dönem Osmanlı eseri olan hamamın giriş bölümü büyük bir kubbeyle örülmüş. Ilıklık ve sıcaklık bölümlerinin daha küçük olduğu hamamda, orjinalliğini kaybetmemiş ayna, kurna ile bazı malzemeler mevcut.”

“TARİHİ MEKANLARIN BEDELİ OLMAZ”

Bursa’nın tarihi ile konuşan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ise “Şehir 2 bin yıllık ise, o şehri kurabilmek için 2 bin yılın geçmesi lazım. Tarihi mekanların bedeli olmaz. Tarihi mekanlar korunur, restore edilir ve bir sonraki nesle aktarılır. Bu bir mecburiyettir. Aynı zamanda insanın ruh ve beden sağlığına dair ciddi bir farkındalık oluşturur” açıklamasını yaptı.

Yeşilay’ın son yıllarda ciddi bir atılım içerisinde olduğunu ifade eden Ala, “Buradan saygıyla sayın cumhurbaşkanımızı selamlayalım. Çünkü Türkiye’ye, bizim gençlerimize, çocuklarımıza ve bizlere kötü alışkanlıkları bırakma konusunda örnek oldu. Ben de öyle bir kampanyadan yararlanmış biriyim. Bu kötü alışkanlıkları asgariye indirmenin yollarını aramalıyız. Bizim çocuklarımızın zihni geleceği inşa etmeye çalışmalıdır. Kötü alışkanlıklar hayatın arzu etmediğimiz bir parçası. O kardeşlerimize yardım etmenin çeşitli yönlerini bulmamız lazım” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X