Efsane avukata veda

Bursa’nın tanınmış avukatlarından Necdet Öztürk (84) vefat etti. Kamuoyunda ‘Küçük Hikmet’ olayı olarak bilinen davada garson bir gencin avukatlığını üstlenince uzun yıllar önce adından çok söz ettiren Öztürk, dün Ulucami’de kılınan ikindi namazından sonr

Efsane avukata veda

1986 yılının kasım ayında Gemlik’te kaçırıldıktan sonra ormanlık alanda cansız cesedi bulunan 2,5 yaşındaki Hikmet Çaycı’nın ölümünden sorumlu tutulan garson bir genç, 13 yıl hapse mahkum edilmişti.

Avukat Öztürk, suçsuz olduğuna inandığı Durmuş Tekirtaş ile ilgili verdiği büyük mücadele sonunda gencin Yargıtay kararıyla beraatini sağlamıştı. Bu davadan alınan sonuç nedeniyle Çağdaş Gazeteciler Derneği Güney Marmara Şubesi’nce Avukat Necdet Öztürk, ‘1990 Hukuk Ödülü’ne lâyık görüldü.

Emekli Savcı olan Öztürk, Bursa Barosu’nda  iki dönem  başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Öztürk, üç kez de Bursa Çağdaş Hukukçular Derneği başkanlığı yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X