Ege Kupası başlıyor

U16 Milli Takımımız ilk maçını bugün saat 12.00’de Norveç ile Salihli’de oynayacak.

Ege Kupası başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu yıl 16. kez düzenlenen Mercedes-Benz Ege Kupası, bugün Manisa’da start alıyor. Ege Kupası’na bu yıl U16 Milli Takımımız’ın yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri, Norveç, Romanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Yunanistan katılıyor. 

Kupada Genç Milli Takımlarımız ve Fransa 6’şar kez şampiyonluğa ulaşırken; Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna ve Rusya da 1’er kez şampiyonluk elde etti. Turnuvada son yılın şampiyonu ise Amerika Birleşik Devletleri oldu. A Grubu’nda mücadele eden U16 Milli Takımımız ilk maçını bugün saat 12.00’de Salihli Ramiz Turan Stadı’nda Norveç ile oynayacak. Milli Takım kadrosunda Bursaspor’dan  Görkem Özgür ile Mehmet Burak Balkır yer alıyor.

KUPADA BUGÜN

A GRUBU

12.00 Türkiye-Norveç (Salihli Ramiz Turan)

14.30 Abd-Romanya (Kırkağaç İlçe

B GRUBU

12.00 Fransa-Yunanistan (Akhisar İlçe)

14.30 Çek Cumhuriyeti-Ukrayna (Kula İlçe)

Mini Dünya Kupası olacak

Manisa ve ilçelerinde 24 Ocak’a kadar sürecek 2015 Mercedes-Benz Ege Kupası’nın basın toplantısı dün yapıldı. U16 Milli Takım Teknik Direktörü Ahmet Ceyhan ve  Kaptan Cafer Tosun ile birlikte katıldığı toplantıda konuşan TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, ‘Her geçen yıl bu turnuvayı daha da geliştirerek cazibesini arttırıyoruz. FIFA, bu tarz turnuvalara özen gösteriyor. Şuan bu organizasyona gelmek isteyen bir çok takım var. Gelecek sezon Ege Kupası’nı 12 takımla tipik bir Dünya Kupası haline getirmek istiyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X