Egea şimdiden dünyanın etrafını 200 defa döndü

Türkiye otomotiv tarihinin en önemli projelerinden birine imza atan Tofaş, ilk ‘Fiat Egea’yı dün törenle banttan indirdi.

Egea şimdiden dünyanın etrafını 200 defa döndü

ASLIHAN AYDIN

 

Fabrikada, dün Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un katılımı ile gerçekleştirilen törende konuşan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Egea üretiminin başlamasının Tofaş tarihinde yeni bir dönüm noktası olduğunu söyledi. 

 

”Proje yarım asırlık üretim tecrübemizin bir eseri” diyen Eroldu, şunları kaydetti: ‘Yüzde 40’ı yıl testleri olmak üzere 3 bin 700’ü aşkın test gerçekleştirildi, onlarca prototip Güney Amerika’dan kutuplara, dünyanın birçok yerinde denendi. 40’tan fazla ülkeye ihraç edilecek olan Egea, bu testler sırasında 8,7 milyon kilometre yol katederek şimdiden dünyanın çevresini 200 defa dönmüş oldu.’

40 ÜLKEYE İHRACAT 

Fiat Egea’yı ‘akıllı bir proje’ olarak değerlendiren Mustafa Koç da, ‘Akıllı çünkü, çok sayıda araştırma yapılarak, Türkiye’nin beklentilerine uygun ve geniş kitlelerin ulaşabileceği bir otomobil olarak geliştirildi. Türk tüketicisini odağına alarak tasarlanan yeni modelimize isim verirken, Ege Denizi’nden esinlenildi. Araç, Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da 40 ülkeye ihraç edilecek’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X