Ege’de bir göçmen faciası daha!

Yunanistan’ın Midilli adasına geçmek isterken lastik botları alabora olan Irak ve Cezayirli 24 mültecinin cansız bedeni, Balıkesir Ayvalık sahillerine vurdu.

Ege’de bir göçmen faciası daha!

Yüzerek mendireğe çıkıp canlarını kurtaran 6 mülteci ise sahil güvenlik ekipleri tarafından güçlükle kurtarıldı. Kurtarılan kaçaklar Cunda Adası’na götürülürken, uzun süre suda kaldıkları için vücut ısılarının düşmesiyle hipotermi geçirdikleri, hastaneye kaldırıldıkları öğrenildi. Faciada hayatını kaybeden yaşları 4 ile 12 arasında değişen 4’ü çocuk ve 7’si kadın toplam 24 mültecinin cesedi, Bursa Adli Tıp morguna kaldırıldı.

Ölü sayısının artmasından endişe edilirken, bir facia haberi de İzmir Dikili’den geldi. Yunan adalarına ulaşamadan botları batan cocuk ve kadınların da bulunduğu 8 mültecinin daha cansız bedeni, Kumburnu sahiline vurdu. Yetkililer mültecilerin botlarla Dikili Salihleraltı mevkiindeki sazlık alandan açıldığını, dalgaların etkisiyle lastik botların alabora olduğunu duyurdu.

4 aylık bebek dondu, mezar taşı tuğla oldu

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Batman’da bir çadırda barınmaya çalışan Suriyeli ailenin 4 aylık bebekleri, soğuktan donarak öldü. Hayatını kaybeden bebek, çadırlara yakın bir mezarlıkta, baş ucuna tuğla konularak toprağa verildi.

Batman merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Balpınar beldesinde çadırda yaşayan Suriyeli ailenin minik bebeği Faris Hıdır Ali, yoğun kar yağışıyla artan soğuğa daha fazla dayanamadı, hayata gözlerini yumdu. Ölmemek için savaştan kaçtıklarını ancak bu defa da soğuktan canlarından bir parçayı toprağa verdiklerini anlatan baba Ayd Hıdır Ali, “Çocuklarım hasta. Yakacak bulamazsak 3 yaşındaki çocuğum da ölecek” dedi.

Türkçe bilmeyen ve dertlerini Kürtçe dile getiren baba Ali, “Çaresizlik içinde sanki ölümü bekliyoruz. Ölmeden bu kışı atlatmak için Allah’a dua ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X