Ege’de kaçak faciası: 34 ölü

Ege Denizi’nde sabaha karşı kaçakları taşıyan iki teknenin batması sonucu ölenlerin sayısı 34’e yükseldi. Denizin ortasında soğuk suda ölüm kalım mücadelesi veren insanların imdadına Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı gemiler yetişti. Can yelekleri ile h

Ege’de kaçak faciası: 34 ölü

Alınan bilgiye göre, Kilimli Adası açıklarında içinde en az 100 kişinin bulunduğu tahmin edilen yelkenlinin batmasının ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Yunan sahil güvenlik ekipleri, şu ana kadar 26 kişiyi kurtarırken, 11’i çocuk, 16’sı kadın toplam 34 cesedi sudan çıkardı. 

Yunan Haber Ajansı ANA-MPA, teknede kaç kişinin bulunduğunun bilinmemesi nedeniyle kazanın meydana geldiği Kalolimni bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü, kurtarılanların Leros Adası’na sevk edildiğini duyurdu. 

Öte yandan; Yunan Sahil Güvenlik batları ile helikopteri, bölgede arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Yunan ekipler saat 14.00’te, Kardak kayalıklarını geçerek Çavuş Adası açıklarından sık sık Türk karasularına girince, Türk Sahil Güvenlik ekipleri de bölgeye geldi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın denizden ve havadan arama çalışması başlatmasıyla bulunan 6 yaralı ile 3 ceset Aydın’ın Didim ilçesindeki yat limanına getirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X