`Egemenlik AYM`nin değil milletin`

Genel seçimlere 7 ay kala seçim barajı tartışması yeniden alevlendi.

`Egemenlik AYM`nin değil milletin`
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan Anayasa Mahkemesi’nin yüzde 10 seçim barajını gündeme almasını eleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’da 19. Milli Eğitim Şurası’nda yaptığı konuşmada, barajla ilgili karar için TBMM’yi adres gösterdi. Erdoğan,’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.Egemenlik, bürokrasinin değildir, yargının değildir, Anayasa Mahkemesi’nin de değildir. Hiç kimse hiçbir kurumu kendisini milletin, Meclis’in üzerinde, özellikle de siyaset kurumunun üzerinde görmemelidir. Darbe ürünü kurumlar çıkıp da siyasete hiza vermeye kalkamaz. Peyami Safa’nın güzel bir sözü var. ‘Bizim kitap yüklü merkeplere değil, kitabın içindekileri sindiren insanlara ihtiyacımız var’diye konuştu.
 
‘BARAJ TANIMAYIZ’
 
Son günlerde baraj konusundaki tartışmalara da değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, barajı AK Parti’nin getirmediğini belirtti. Davutoğlu, ’15 ayda seçime girdik ve eşit şartlarda lider oldu. Biz baraj falan tanımayız. Biz milleti tanırız’ diye konuştu.
 
MUHALEFETİN GÜNDEMİNDEYDİ
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Seçim barajı milli irade hırsızlığıdır. Yüzde 1 oy alan partinin bile adayı mecliste olmalıdır’ diyerek tepkisini dile getirdi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de seçim barajı tartışmalarına yönelik, ‘Genel seçimlerin yapılmasına 1 yıl kala seçim mevzuatı ve üzerine herhangi bir değişiklik yapılması, bugüne kadar Türk siyasetinde görülmemiştir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X