Eğer saçlarınızda beyaz varsa sakın bunu yapmayın!

Stres ya da genetik faktörler sonucu kendisini göstermeye başlayan beyaz saçlar, kimileri için gerçekten can sıkıcı olabiliyor.

Eğer saçlarınızda beyaz varsa sakın bunu yapmayın!

Hücrelerin daha az pigment üretmesiyle ortaya çıkan beyaz saçlar için tek çare saç boyaları sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Kimyasal içerikler barındıran saç boyaları kısa süreliğine beyazlarınızı kapatsa da saçlarınıza ömürlük hasar bırakabilirler. Üstelik erken yaşta saç boyamak ve sıklıkla kimyasal işleme maruz bırakmak saçların erken beyazlamasına neden olan diğer faktörlerdendir.

Bunun için kimyasal boyaları bir kenara bırakarak mutfakta yapılabilen en doğal ve en etkili saç boyama tekniklerini sizlerle paylaşacağız.

Ceviz kabuğu, soğan kabuğu, karanfil

iStock-949595676

Kaynamış 5 litre suyun içine yeşil ceviz kabuklarını, bir avuç kırmızı soğan kabuklarını ve 10 adet karanfili ekleyip yaklaşık 5 dakika kaynatın. Ortaya çıkan karışımı ılıdıktan sonra süzün ve saç diplerinize masaj yapın. Bu işlemi 3 gün boyunca günce 1 saat olacak şekilde uygulayın. Bu işlemleri yaptığınızda saçlarınızı durulamamalısınız.

Bahsedeceğimiz bir diğer formül ise Ahmet Maranki yöntemidir. Bu formüle göre;

iStock-1049012722

Yarım tatlı kaşığı kristal tuz, 3 tatlı kaşığı ceviz yağı, bir tatlı kaşığı alkali suyu derin bir kabın içinde karıştırın. Karışımın homojen olmasına dikkat edin. Hazırladığınız saç bakım ürününü saç diplerinize yedirin ve en az 1, en fazla 3 saat saçınızda tutun. Ardından şampuan kullanmadan saçlarınızı yıkayın.
 

iStock-1035535180

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X