Eğitim alanındaki dev yatırımda sona doğru

Osmangazi Belediyesi tarafından Hamitler Mahallesi’ne yaptırılan Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi, kaba inşaatının tamamlanmasıyla birlikte bütün ihtişamıyla ortaya çıktı.

Eğitim alanındaki dev yatırımda sona doğru

İlçe tarihinin bu güne kadar gerçekleştirilmiş en büyük eğitim yatırımı olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi inşaatını Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak, eğitime, geçlerimize ve geleceğimize ciddi yatırımlar yapıyoruz. Türkiye’nin tek çatı altında inşa edilen en büyük okulu olan lisemizin kaba inşaatı tamamlandı. Şu an ince işçilikler dediğimiz dış cephe giydirmesi ve sıva çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaları da en kısa sürede bitirerek okulumuzu, yeni eğitim öğretim yılıyla beraber hizmete sunmayı planlıyoruz. Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi, derslikleriyle, spor salonuyla, yemekhanesi ve yurduyla birlikte öğrencilerimizin tüm ihtiyaçları düşünerek inşa edilen önemli bir eğitim yuvası olacak” dedi.

Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi’nin mimarisiyle de ön plana çıkacak bir eser olacağını ifade eden Başkan Dündar, “Selçuklu dönemi mimarisinin izlerini taşıyacak olan okulumuz, yalnızca Türkiye’den değil, dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrencilere hizmet verecek. 21 bin 402 metrekare alana inşa edilen, 30 derslik ve 750 öğrenci kapasiteli Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi’nde yetişecek öğrenciler, bu okulun kuruluş felsefesine uygun olarak, gittikleri yerlere hizmet, barış, özgürlük ve insanlık götürecek. Gençlerimiz, daha güzel ve daha modern şartlarda eğitim görmesi için inşa ettiğimiz okulumuz, şimdiden öğrencilerimize ve eğitimcilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X