Eğitim-Bir Sen de ‘performans’a hayır dedi

Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın performans taslağına ve öğretmene şiddete karşı imza kampanyası başlattı.

Eğitim-Bir Sen de ‘performans’a hayır dedi

Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen imza kampanyalarının startını dün, Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde attığı imza ile Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker verdi.

1 Mayıs’a kadar sürecek olan kampanyada toplanan imzalar TBMM’ye Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilecek. 

“KURUMSAL BÜTÜNLÜK BOZULACAK” 

Performans taslağının eğitimin niteliğine ve öğretmenin mesleki gelişimine hiçbir katkısı olmayacağını ileri süren Şeker, “Aksine bu taslak; kurumsal bütünlüğü bozacak, mesleki motivasyonu düşürecek, çalışma barışını yok edecek, işbirliğini zedeleyecek ve öğretmenlik mesleğini örseleyecek.

Bu taslağının hiçbir hukuki ve kanuni dayanağı yoktur. Söz hakkı verilmeyen, tecrübesine müracaat edilmeyen, okul yönetimiyle ilgili karar süreçlerine dahil edilmeyen, eğitimin çeperinin kenarına sıkıştırılan öğretmenlerimizin tek sorumlu ilan edilmesi anlamına gelecek performans taslağı haksız ve hukuksuz bir uygulamadır.

Mesleğimizin daha fazla yıpratılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi. 

“EĞİTİMCİLER ŞİDDETİN NESNESİ HALİNE GELDİ” 

Artan şiddet olaylarının eğitim camiasını tedirgin ettiğini vurgulayan Şeker, “Önceden itibarın, ihtimamın ve saygının odağında olan öğretmenlerimiz artık hakaretin, şiddetin ve itibarsızlaştırma sarmalının içine düşürülmüştür.

Eğitimciye şiddet olaylarına dur diyecek bir irade gösterilmez, şiddet uygulayan kişiler hak ettikleri cezaya çarptırılmazlarsa çok daha ağır olaylarla karşı karşıya kalabiliriz.

Eğitimciler olarak şiddet olaylarına karşı caydırıcı nitelikte yasal düzenlemeler yapılmasını acilen talep ediyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X