Eğitim-İş’in karma eğitim mücadelesi

Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona, Milli Eğitim Bakanlığı’nın neredeyse tüm İmam Hatip Ortaokulları’nda karma eğitimi tamamen ortadan kaldırdığını iddia etti.

Eğitim-İş’in karma eğitim mücadelesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne idareciler hakkında şikayette bulunduklarını kaydeden Rona, “Ancak şikayetimizin sonuçlanması 8 ayı buldu. Haziran’da ‘maarif müfettişlerimizce yapılan inceleme sonunda iddialarınızın sukuta etmediği anlaşılmıştır’ şeklinde bir yazı göndererek soruşturma açmaya bile gerek görmediler. Belgelerimizle, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na, İl Milli Eğitim Müdürü, Maarif Müfettişleri ve okul yöneticileri hakkında görevi kötüye kullanmaları nedeniyle suç duyurusunda bulunduk. 

Savcılık soruşturma başlattı ancak Valilik, kamu görevlileri için soruşturma izni bile vermedi ve bize ‘Bazı velilerin sınıflar karma olursa çocuklarını okula göndermeyeceklerini beyan etmeleri nedeniyle çocukların okula devamını sağlamak için sınıflar ayrıldı’ şeklinde yanıt verdi. Karma eğitimi ortadan kaldırmak, 10 yaşındaki çocukları cinsiyetlerine göre sınıflamak ortaçağ anlayışıdır. Çağdaş Türkiye’ye yakışmayan uygulamayı ortadan kaldırmak için bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X