Eğitim molası geliri düşürdü

Üniversite, lise ve ilköğretimde yaklaşık 6 aylık eğitim kaybının dünyaya faturasının 11 trilyon doları bulacağını vurgulayan Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Uygulama Yöneticisi Patrinos, eğitime gelir ve istihdam desteği verilmesi gerektiğini kaydetti.

Eğitim molası geliri düşürdü

Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Uygulama Yöneticisi Harry Anthony Patrinos, pandemi sürecinde yaşanan 4 aylık eğitim eksikliğinin kişi başına düşen geliri yüzde 12 ila 18 arasında gerilettiğini söyledi.

Patrinos, Türk Eğitim Derneği tarafından düzenlenen ‘Covid-19 Nedeniyle Okulların Kapalı Kalmasının Bedeli’ konulu kürsü oturumuna video konferans yöntemiyle katıldı. Buradaki konuşmasında Covid-19 salgını nedeniyle eğitimde yaşanan zorluklar ve öğrencilerin durumuna değinen Patrinos, dünyada 1,6 milyar çocuğun salgın nedeniyle okula gitmediğini belirtti. Patrinos, 192 ülkedeki öğrencilerin yüzde 90’nın bu durumdan olumsuz etkileneceğine vurgu yaptı. Salgınla mücadele sürecinde eğitimde yaşanan kayıpların bireyler üzerinde gelecekte yaratabileceği sıkıntılara dikkati çeken Patrinos, ‘’Pandemi sürecinde yaşanan 4 aylık eğitim eksikliği kişi başına düşen geliri yüzde 12 ila 18 arasında geriletmektedir” dedi.

TÜRKİYE’YE 160 MİLYON DOLAR

Özellikle düşük gelirli ülkelerde gençler açısından bu kaybın daha büyük olduğunu dile getiren Patrinos, öğrenme kayıplarının en tedirgin edici tarafının okul terklerinin artması olacağını kaydetti. Dünya Bankası’nın ‘Güvenli Okul ve Uzaktan Eğitim Projesi’ kapsamında Türkiye’ye sağlanacak 160 milyon dolar kredi desteğini onayladığını hatırlatan Patrinos, projede ‘elektronik altyapının güçlendirilmesi, dijital içerik hazırlanması ve kurumsal kapasitenin arttırılması’ başlıklarında önlemlerin yer aldığını anlattı.

DAHA FAZLA KAYNAK AYRILMALI

Harry Anthony Patrinos, üniversite, lise ve ilköğretimde yaklaşık 6 aylık eğitim kaybının dünyaya faturasının da 11 trilyon doları bulacağının altını çizdi. Eğitime daha fazla kaynak ayrılması gerektiğine işaret eden Patrinos, ‘’Gelir ve istihdam destekleri verilmeli. Dijital beceriler ve ömür boyu öğrenmeye, sürdürülebilir uzaktan eğitim sistemlerine yatırım yapılmalı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X