Eğitim-Sen’den Ulcay’a tepki

Eğitim-Sen Şube Başkanı Atakan Erdağı, Uludağ Üniversitesi’nde son birkaç ay içinde yapılan atama ve görevlendirmelerin, üniversitedeki çalışma barışını bozduğu ve çalışanlar arasında huzursuzluk yarattığı söyledi.

Eğitim-Sen’den Ulcay’a tepki

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Erdağı, liyakatsız ve rektöre yakın kişilerin önemli görevlere getirildiği iddia ederek, bu durumun her geçen gün ciddi anlamda rahatsızlık oluşturduğu öne sürdü.

 

Erdağı, Üniversite Personel Daire Başkanlığı’na vekâleten atanan Rıdvan Uslu’ya üniversite içinde büyük tepki olduğunu belirterek, kadrosu dolu olan daire başkanını görevlendirme ile üniversite içinde başka birimlere gönderilip, yerine liyakati ve deneyimi olmayan birinin atandığını söyledi. Uslu’nun geçen yıl 15 Temmuz’da FETÖ/PDY ile olan ilişkisi nedeniyle açığa alındığını vurgulayan Erdağı, “Rıdvan Uslu, kurumlar arası geçişle 2 yıl önce bilgisayar işletmeni olarak göreve başlatılmıştır. İŞKUR’da 3 yıl gibi kısa süre memurluk hayatı olan ve sonrasında üniversitede bilgisayar işletmeni memur olarak göreve başlayan birine üniversite kültürü ve işleyiş deneyimi olması gerekli bir görevi vermekte sakınca görülmemiştir. Böye bir atama çalışanları çileden çıkarmıştır.  Buradan kamuoyu nezdinde öğrenmek istiyoruz: Bu atama hangi liyakate göre yapılmıştır? Bu görevi liyakatle ve deneyimle yapacak yüzlerce personel varken neden Rıdvan Uslu bu göreve layık görülmüştür” dedi.

 

“DIŞARIDAN ATAMALAR NEYİN NESİ?”

 

Üniversite’nin Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sekreterliği’ne Şükran Mercan Misci’nin atanmasını da liyakatsiz-deneyimsiz bir atama olarak değerlendiren Atakan Erdağı, aynı göreve atanacak yüzlerce çalışan varken üniversite ortamında daha önce bulunmamış ve üniversite kültürü olmayan emekli bir memurun dışarıdan atanmasın manidar bulduklarını söyledi. Erdağı, Misci’nin Diyanet’te kurs öğretmenliği yaparken önce Orhaneli Belediyesi’nde memurluk kadrosuna atandığını, buradan emekli olduktan sonra da Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sekreterliği’ne atandığını kaydetti.

 

“ÖNEMLİ GÖREVLERİN TAMAMI VEKİL”…

 

Bununla birlikte Uludağ Üniversitesi’nde önemli görevlerin tamamının vekaletle yönetildiğini ifade eden Erdağı, “Bu vekaletle yönetim bazen abartılıp aynı kişi üç farklı görevle görevlendirilmiş, ya da ilgisi olmayan görevlendirmeler yapılmıştır. Fen Bilimleri’nin mühendislik dalında uzman olan Ulcay, aynı zamanda Hukuk Fakültesi Dekanıdır. Uludağ Üniversitesi’nde vekaleten yönetim hakimdir, o yüzden verilen kararların, alınan kişilerin tamamı üniversiteyle ilgili değildir.

 

14 fakültenin tamamı vekil dekanlarca yönetilmektedir. Üniversitede bulunan 4 enstitünün sekreterliklerinin tamamı vekildir. Bulunan 8 daire başkanlığının tamamı vekildir. Bulunan 2 yüksekokul sekreterliğinin tamamı vekildir. Hatta rektörlük genel sekreterliği, rektör yardımcılığı ve yönetim kurulu raportörlüğünü Rektör Yardımcısı Mehmet Yüce, yürütmektedir. Tüm bunlar göstermektedir ki; bilim üretmesi, bilimsel eğitim vermesi gereken Uludağ Üniversitesi’nde rektör işi gücü bırakmış, kadrolaşma ve adam kayırma ile uğraşmaktadır. Olan bu halka ve ülke sermayesine, kamu malına ve bilimsel eğitim alarak meslek öğrenmek isteyen halkın çocuklarına olmaktadır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X