‘Eğitim sistemi tamir edilmeli’

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi’nin her ay düzenlediği ‘Çırağan Söyleşileri’ programının bu ayki konuğu Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay oldu.

‘Eğitim sistemi tamir edilmeli’

‘Türkiye’de Ar-Ge ve üniversitenin şehir dinamiklerine katkısı’ başlığında katılımcılara sunum gerçekleştiren UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 4 yıllık fakülteye gidilmediği zaman üniversite okumamış gibi bir düşüncenin bulunduğuna işaret ederek, “Kimse çocuğunun 2 yıllık üniversiteye gitmesini istemiyor. Hâlbuki bu toplumun iki yıllığa daha fazla ihtiyacı var. Toplumda önce meslek sahibi insanların olması gerekiyor. Bunun için Türkiye’de eğitim sisteminin biran önce tamir edilmesi gerekiyor. Eğer ülkemizde meslek liseleri niteliği ne olursa olsun eğitim içerisinde yüzde 70 orana ulaşmadığı takdirde bir bu sorunu aşamayız” dedi.

Şehir dinamiklerinin üniversiteyi fark edebilmesi için, üniversitenin bir şeyler üretmesi gerektiğini aktaran Ulcay, “Biz de buradayız demek için bir şeyler üretmemiz gerekiyor. Üniversitemizdeki çalışmalarımızı arttırabilmenin 3 önemli yolu var. Bunun ilk ayağı sektöre ara eleman yetiştirmektir.  Bursalı sanayicilerden duyuyoruz. Ara eleman bulamıyorlar. Bunun için Türkiye’de eğitim sisteminin biran önce tamir edilmesi gerekiyor. Eğer ülkemizde meslek liseleri niteliği ne olursa olsun eğitim içerisinde yüzde 70 orana ulaşmadığı takdirde bir bu sorunu aşamayız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X