Eğitim uçaklarına hangar

Yenişehir Uluslararası Havalimanı’nda uçuş okulları ve şirketleri, eğitim uçuşlarında kullanmak üzere uçak hangarları inşa etmeye başladılar. İlk hangarı İstanbul Havacılık Kulübü’nün inşa ettiği havalimanında, BURULAŞ da hangar yapımı için hazırlıklara b

Eğitim uçaklarına hangar

GÜRHAN ADANA

DHMİ Yenişehir Havalimanı Müdürlüğü ile uçuş okulları ve şirketleri arasında protokol imzalandığını belirten Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “İstanbul Havacılık Kulübü uçak hangarını yaptı. Önümüzdeki günlerde bir açılış gerçekleştirecekler. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BURULAŞ da, arsa ihalesini kazanarak kendi hangarını inşa etmek için kolları sıvadı. Kalan 3 hangar yeri içinse DHMİ, talepleri değerlendirip ihale sürecini yürütüyor” dedi.

Eğitim uçuşlarında kullanılan küçük uçakların korunaklı mekânlarda bekletilmesi gerektiğini belirten Başkan Çelik, “Hava koşulları, dışarıda bırakılan uçakların ömrünü ve performansını olumsuz etkiliyor. Bu yüzden kapalı mekânlara ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca hangarlarda söz konusu uçakların bakımları da yapılabilecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X