Eğitimci Cihat Şener’den altın değerinde öğütler

Eğitimci Cihat Şener, önümüzdeki ay yapılacak Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı öncesi öğrencilere altın değerinde öğütlerde bulundu.

Eğitimci Cihat Şener’den altın değerinde öğütler

Şener, 3 Mart Eğitim Kurumları Konferans Salonu’nda öğrencilere, “çalışmanın önemi ve sınava hazırlık” hazırlık konularında konferans verdi. Şener, öğrencilerin haklı olarak sınavlarda çıkan soruların kolay olmasını istediklerini, ama bunun doğru olmadığını bildirdi.  

Geçen yıl TEOG sınavında 4 bin 700 birinci, 18 bin ikinci, 30 bin üzerinde ise üçüncünün çıktığını anımsatan Şener, doğru düzgün sınavın ya da ölçme değerlendirmenin, kolay sorularla yapılamayacağını vurguladı.

Şener, TEOG sınavında “inekleme”nin değil, “bilgiyi kullanma becerilerinin” ölçüldüğüne dikkati çekerek, “Sınavların tek ölçüsü ‘alın teridir’. Damla çoksa istediğiniz yer, damla yoksa kapı dışarı. Emek verilecek. Emeğin olmadığı yerde başarıdan söz edilemez” diye konuştu. Okul Müdürü Ayla Okumuş, konferansın ardından Cihat Şener plaket verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X