Eğitimciler mülakatlara güvenmiyor

Bursa’da açık bulunan 117 okul müdürlüğü, 23 müdür başyardımcılığı ve 771 müdür yardımcılığı için 7 gün sürecek mülakat süreci dün başladı.

Eğitimciler mülakatlara güvenmiyor

SEYİT GÜNDOĞAN

7 komisyonun yürüteceği ve toplamda 2 bin 800 kişinin girmesi gereken mülakatlara sadece bin 848 eğitimci müracaat etti. Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, boş kontenjanların üç katı mülakata girilmesi gerekirken, yeterli müracaat olmamasını ‘eğitimicilerin mülakatlara güveni olmadığının en net göstergesi’ olarak yorumladı. 

ADİL BİR MÜLAKAT BEKLEMİYORUZ…

Düzenlediği basın toplantısında müdür mülakatlarını değerlendiren Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, artık eğitimcilerin yapıla mülakatlara güvenmediğini söyledi. Geçtiğimiz 2 yıl içerisinde Bursa’da 3 kez mülakatla müdür ataması yapıldığının altını çizen Türkoğlu, “Yapılan bu mülakatlarda atanan 541 okul müdürünü 500 den fazlası yalnızca yandaş sendikadan oluşmaktadır. Bursa’da eğitim camiası mülakatların hakkaniyetli olmadığına pek çok kurumun daha mülakat yapılmadan pazarlandığına inanmaktadır. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un sosyal medyada yaptığı ankete göre katılımcıların % 96’sı atamalarda adil bir mülakat yapılacağına inanmamaktadır. 7 komisyonda başlayan mülakatlarda görev alan 35 üyenin 30’u yandaş sendika üyesi veya geçmişte yöneticisidir. Böyle bir kadrodan adil bir mülakat beklemiyoruz” dedi. 

Türk Eğitim-Sen olarak mülakat sürecinin ve sonucunun hukuki zeminde takipçisi olacaklarını vurgulayan Türkoğlu, “Geçmiş tecrübelere ve duyumlarımıza dayanarak ifade etmek istiyoruz ki, makamlar şimdiden pazarlanmış, siyaset, yandaş sendika ve bir kısım vakıf, dernekler kadro paylaşımı yapmıştır. Komisyon üyeleri önlerine konulacak olan listelere göre değil ahlak, vicdan ve adalet ölçülerine göre hareket etmelidirler. Bilmeleri gerekir ki, en az domuz eti yemek kadar kul hakkı yemek de haramdır” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X