Eğitimcilere atık pil semineri

Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından Mustafakemalpaşa’da öğretmenlere yönelik, ‘Atık Pillerin Yönetimi’ konusunda eğitim programı gerçekleştirildi.

Eğitimcilere atık pil semineri

Atık pillerin toplanması, geri dönüşümü ve bertarafı konusunda bilgiler veren TAP Eğitmeni Çevre Mühendisi Gani Sercan Özkılıç, pillerin içinde türlerine göre demir, çinko, mangan, nikel, kadmiyum, lityum, kobalt gibi ağır metallerin bulunabileceğini ve atık pillerin kontrolsüz biçimde çevreye atılmasının ciddi kirlenmeye yol açtığını dile getirdi. Özkılıç, atık pillerin kesinlikle çöpe, ateşe, suya, kanalizasyona, sokağa atılmaması ve toprağa gömülmemesi gerektiğini belirtti. 

KUTULARDA TOPLANMALI

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da atık pillerin çevre için büyük tehlike olduğunu kaydetti. Atık pil toplamaya yönelik kamusal bilincin güçlenmesi gerektiğini dile getiren Başkan Kurtulan, bu konuda eğitimcilere önemli görevler düştüğünü kaydetti. Kurtulan, “Atık piller mutlaka kutularda toplanmalıdır. Okullara yerleştirilen bu kutuları Temizlik İşleri Müdürlüğümüz belirli periyotlarla alarak TAP’a gönderiyor. Çevre ile ilgili ne kadar duyarlı bir toplum olursak, yarınlarımız o oranda sağlıklı olur’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X