Eğitimde 29 Ekim muamması

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 8 Haziran’da İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle kutlanacak belirli gün ve haftalar programlarında ‘Milli ve Yerel Kurtuluş Günlerimizin Kutlanması’ bölümünü çıkarınca ort

Eğitimde 29 Ekim muamması

SEYİT GÜNDOĞAN

 

OKULLARDA 29 EKİM KUTLANACAK…

Hafta sonunda kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Valilik, bütün okullara kutlama tebligatı gönderdi. Bu yıl bütün okullarda 29 Ekim kutlanacak ancak yönetmelikte böyle bir değişiklik yapılması, akılları karıştırdı. Eğitim-İş Sendikası da, yapılan değişiklikle bunun keyfiyete dönüştürüldüğünü ve zamanla sistemli bir şekilde unutturulmak istendiğini öne sürüyor.  

“ZAMANLA UNUTTURULMAK İSTENİYOR”…

Yönetmelikteki değişiklikle ilgili dava açan Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Özkan Rona, bu değişiklikle bir keyfiyet yaratıldığını belirterek, bunun ulusal ve milli bayramlarımızı giderek önemsizleştirme ve sistemli bir şekilde ortadan kaldırmak üzere atılmış bir adım olduğunu savundu. 

Rona, yeni yönetmelikte kutlanacak belirli gün ve haftalar programlarında ‘Milli ve Yerel Kurtuluş Günlerimizin Kutlanması’ bölümünün tamamen çıkartıldığını belirterek, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı, 19 Mayıs, 23 Nisan ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yanı sıra mahalli ve kurtuluş günlerini de okullarda kutlanması gerektiği ve zorunluluk ifadesine yer verilmediğini söyledi. 

“BU DEĞİŞİKLİK SİSTEMLİ BİR ADIMDIR”…

Öğretmenler kurullarında Cumhuriyet Bayramı’nın kutlanmasına yönelik bir karar alınmadığı takdirde, bu programlara yer veren okullar ve  öğretmenlerin de kanuna aykırı bir iş yapmış olacaklarını savunan Rona, “Milli ve ulusal günlerimiz yeni yönetmelikte yer almazken, yerlerine 15 Temmuz, Kutlu Doğum Haftası, Kut’ül Amare Zaferi ve İstanbul’un Fethi gibi etkinlikler kutlanması gereken günler olarak programlara konuluyor. Atatürk ve cumhuriyet devrimleri ile ilgili tarihsel bağlarımız çocuklarımızın hafızalardan silinerek, ulusal ve milli değerler algısı farklı bir yere doğru kaydırılmaya çalışılıyor. Biz Eğitim-İş olarak bu tür hamlelere izin vermeyeceğiz. Yeni çıkan yönetmeliği yargıya taşıdık. Bu değişiklikle bir keyfiyet yaratılmıştır. Bu keyfiyetin de giderek önemsizleştirme ve sistemli bir şekilde ortadan kaldırmak üzere atılmış bir adımdır” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X