Eğitimde bağımlılıkla mücadele mesaisi

Eğitimde, bağımlılık riski taşıyan öğrencilerin erken safhada tespit edilmesine yönelik çalışmalar sürerken, Bursa’da da bu konuda adım atıldı.

Eğitimde bağımlılıkla mücadele mesaisi

RABİA DENİZ

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünü üstlendiği Polonya, Portekiz, İtalya ve Romanya’nın ise proje ortağı olarak yer aldığı, bağımlılık riski taşıyan öğrencilerin erken safhada tespit edilmesine yönelik yürütülen Erasmus+KA2 Stratejik Ortaklık Projesi MESSAGE tanıtıldı. 

Alkol, uyuşturucu, sigara gibi madde bağımlılığı ve yiyecek bağımlılığının öğrencileri kötü etkilemesi, sağlıklı ve başarılı bir hayata sahip olmalarının engellenmesi gerçeğinden ortaya çıkan projenin tanıtım toplantısına Bursa’daki rehber öğretmenleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Koz, bağımlılığı olan öğrencilerin başarılı bir eğitim hayatı sürdürememelerinin yanı sıra sağlıklarının da bozulduğuna dikkati çekerek, proje kapsamında bağımlılık riski taşıyan öğrencilerin erken safhalarda tespit edileceğini söyledi. Yeşilay ile yürütülecek projenin koordinatörlüğünün İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üstlenildiğini kaydeden Koz, okullarda bu konuda verilen eğitim ve bilgilendirmelerin önemine de değindi. Bu kapsamda hangi bağımlılık türlerinin yaygın olduğu, öğrenci, öğretmen ve velilerin bağımlılık sorununa yaklaşımları, öğrencileri bağımlılığa sürükleyen faaliyetleri ve bu konudaki farkındalıklar ölçümlenecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X