Eğitimde başarı çıtası yükselecek

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican 53 bin öğrencisi bulunan ilçenin eğitim alanında sorunların en aza indirilmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Eğitimde başarı çıtası yükselecek

SADULLAH ORGAN

2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci dönem başı Müdürler Kurulu Toplantısı Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi’nde yapıldı. Toplantıda sorunsuz bir eğitimle başarı çıtasının yükseltilmesi için yapılması gereken çalışmaların değerlendirmesi yapıldı. Okul müdürlerinin katıldığı toplantıda, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin genel değerlendirilmesi, eğitim-öğretim, TEOG sınavları, devam-devamsızlık durumları, başarı ve başarısızlık durumları, projeler, yarışmalar, sosyal ve kültürel faaliyetler, okul öncesi kayıtları, Suriyeli öğrenciler, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı seçmeli dersler, ders seçimi, taşımalı öğrencilerle ilgili değerlendirmeler, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslar, okullarda açılan yetiştirme kursları gibi konular görüşüldü.

53 BİN ÖĞRENCİ BULUNUYOR

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 53 bin öğrencisi bulunan İnegöl’ün eğitim alanında sorunların en aza indirilmiş bir konumda olabilmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Bursa’ya verilen öğretmen kadrosunun 77’sinin İnegöl’e tahsis edildiğini kaydeden Bilican, ortaokulların genel başarı ortalamalarında geçen döneme göre 2 puanlık bir artış olduğunu, genelde de başarı yönünde ivme kaydettiklerini ifade etti.

İNEGÖL’DE BİN 57 ÖĞRENCİ DEVAMSIZLIK SINIRINDA

İnegöl’de ilk, orta ve lise kademelerinde toplam bin 57 öğrencinin devamsızlık sınırında olduğu açıklandı. Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ilkokullarda 253, ortaokullarda 310, liselerde ise 494 öğrencinin devamsızlık sınırına yaklaştığını söyledi. Bilican, bu rakamlara göre oluşan devamsızlık oranlarının da ilkokulda yüzde 1,42, ortaokulda 1,92, lisede ise 3,42 olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X