Eğitimde yeni atılım ‘Akademi Yıldırım’

Yıldırım Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi ortaklığıyla hayata geçirilen ‘Akademi Yıldırım’ projesi kapsamında öğrencileri seçkin yazar ve akademisyenlerle buluşturmaya başladı.

Eğitimde yeni atılım ‘Akademi Yıldırım’

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede eğitim gören 300 öğrenciye önemli katkılar verecek projenin protokolünü Yazarlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Baki Efe ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile imzaladı. Projenin açılışında bir konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ülkeleri güçlü kılan en önemli unsurlardan birisi insan kaynağıdır. Bu projemiz ile genç insan kaynağımız olan çocuklarımızın hayata bakışına ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı koymayı amaçlıyoruz” dedi.

MANEVİ DEĞERLERİMİZİ GÜÇLÜ TUTMALIYIZ

Ülkelerin ekonomik anlamda ne kadar güçlü olursa olsun beşeri anlamda zayıf olmasının o ülkeleri olumsuz yönde etkileyeceğini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Avrupa ve Amerika ekonomik olarak çok iyi noktalarda, ancak bu ülkelerin sokakları mutsuz ve umutsuz gençlerle dolu. Bunun en önemli sebebi de manevi değerlerinin zayıf olmasıdır. Dolayısıyla biz tam anlamıyla güçlü bir ülke olmak istiyorsak ekonomik gücümüzün yanında manevi değerlerimize üst noktalara taşımak zorundayız” diye konuştu.

Başkan Edebali, 12 hafta sürecek toplam 36 seminerin ardından yapılacak kura ile 30 öğrenciye Balkanlara kültür turu, diğer öğrencilere ise yurt içinde seyahat turları düzenleneceği müjdesini verdi.

Projeye katılan 300 öğrencinin Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ederek, “genç dostu başkan” unvanını verdiği Akademi Yıldırım’da ilk ders; alanında önemli başarılara sahip yazar Mevlana İdris Zengin tarafından verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X