Eğitime 2 hafta mola

2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı sona erdi. Karne alan öğrenciler 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline başladı. Okullarda karne coşkusu yaşanırken, notları iyi olan öğrenciler sevindi, kötü olanlar ise üzüldü.

Eğitime 2 hafta mola

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, il ve ilçe milli eğitim şube müdürleriyle birlikte  Çaybaşı İlkokulu’nda öğrencilere karnelerini dağıttılar.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Alacahırka Faik Yılmaz İpek İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

İlk ve ortaokul öğrencilerinin ardından zihinsel, bedensel ve görme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü sınıflara da giren Başkan Dündar, öğrenciler ile yakından ilgilendi. Görme engelli öğrencilere kendileri için özel olarak hazırlanan karnelerini takdim eden Başkan Dündar, tüm öğrencilere iyi tatiller diledi. Dündar, öğrencilere hediye vermeyi de unutmadı.  

KARNE HEDİYESİ TEKERLEKLİ SANDALYE

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, doğuştan bedensel engelli olan ve maddi imkansızlıklardan dolayı ailesinin tekerlekli sandalye alamadığı 9 yaşındaki Meryem Nur Işıkcan’a karne hediyesi olarak tekerlekli sandalye hediye etti. Annesinin her gün okula sırtında taşıyarak getirdiği Meryem’e tekerlekli sandalyesini teslim eden Başkan Dündar, büyük mutluluk yaşattı. Tekerlekli sandalyesine oturan Meryem, artık teneffüslerde bahçeye çıkarak arkadaşlarla oynayabilecek olmasından dolayı çok mutlu olduğu söyledi. 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de, Şehit Piyade Orhan Tezcan İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilere karnelerini dağıtarak sevinçlerine ortak oldu. Yıldırım’ın geleceği olan genç neslin eğitimlerine büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde 190 okulda yaklaşık 115 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi şekilde eğitim alması için başta anne ve babalarımız olmak üzere öğretmenlerimize teşekkür ediyor, yarıyıl tatiline giren öğrencilerimize de iyi tatiller diliyorum” dedi.

Öte yandan, Türkiye’nin ilk ve tek spastik çocuklar hastanesi olan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi, tedavi gören çocuklar ve aileleri için karne eğlencesi düzenlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X