Özel Görükle Final Okulları… Eğitime bakış açısıyla farklılaşan kurum

Bursa’nın hızla gelişen ve bir yandan kalabalıklaşan bölgesi Görükle’de nitelikli eğitim kurumları hızla çoğalıyor. Özel Görükle Final Okulları da bu nitelikli kurumlardan biri. Okul, deneyimli öğretmen kadrosu, modern binası ve keyifli programlarıyla velilerin dikkatini çekiyor. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul bölümleriyle hizmet veren Kurumun Müdürü Ebru Kuru eğitime farklı bir açıdan baktıklarını söylüyor. Özel Görükle Final Okulları’ndaki eğitim felsefesini aynı zamanda Beden Eğitimi Öğretmeni olan Müdür Ebru Kuru anlattı.

Özel Görükle Final Okulları… Eğitime bakış açısıyla farklılaşan kurum

► MURAT GÜNAY

Sayın Ebru Kuru, okulunuzdaki eğitim anlayışını anlatabilir misiniz?

Özel Görükle Final Okulları, 2017 yılında kuruldu ve Görükle-Göçmen Konutları bölgesindeki tek özel okul olma özelliğini taşımaktadır. 41 yıllık Final Eğitim Kurumları deneyimini öğrencilerimize yansıtıyoruz. Bizim fazla kalabalık bir öğrenci nüfusumuz yok. Bu durum bize ve öğrencilere önemli avantajlar sağlıyor. Bir anlamda butik bir okul diyebiliriz. Çünkü öğrencilerimizin akademik takiplerinde ya da rehberlik hizmetinde her öğrenciye ayrılan süre ve imkan burada daha fazladır diyebiliriz. Sınıf mevcudu daha az olan okullarda öğretmenler ve eğitimciler öğrencilerle daha yakından ilgilenebiliyor.

Özel Görükle Final Okulları’nda hangi bölümler bulunuyor?

5-6 yaş grubundan başlayan anaokulumuz, ilkokulumuz ve ortaokulumuz bulunuyor. Yani anaokulunda Özel Görükle Final Okulları’na gelen bir öğrenci ortaokuldan mezun olana dek bizimle birlikte olabiliyor. Bunun birçok faydası var. Bu faydaların en önemlisi çocuğu tanıyabilmemizdir. Hem akademik kayıtları hem de kişisel gelişimi ile ilgili zaten kayıtlar tuttuğumuz için öğrencimiz ile yakından ilgilenebiliyoruz.

Buradaki eğitim pratiklerinde önceliğiniz nedir?

Önceliğimiz, öğrencilerimizin ‘yaparak-yaşayarak’ öğrenmeleridir. Malum, Covid-19 salgınında öğrenciler hareketsiz kaldılar, biz bu hareketsizliği harekete çevirmeye karar verdik ve ‘Yaz Spor Okulu’ uygulamamızı başlattık. Bütün sınıflarımız için açtığımız yaz okulunda hem akademik tekrarları yapıyoruz, hem birbirini (sosyalleşmeyi) özleyen öğrencilerimizi bir araya getiriyoruz, hem de spor yapmalarını sağlıyoruz. Telafi eğitimi sadece akademik anlamda olmamalıdır. Çocuklarımızın her alanda yaşadıkları gecikmeleri ‘yaparak-yaşayarak’ doldurmalarını sağlıyoruz.

Ebru Kuru

Yaz spor okulunda ne gibi aktiviteler var?

◊Öğrenci sabah 09.00 itibarıyla girer ve kahvaltısını yapar. Yaşlara göre gruplara ayrılan çocuklarımız için ayrı programlar uyguluyoruz. Örneğin sabah saatlerinde ‘dans’ etkinliği ile güne başlayan grubumuz öğle saatlerinde yüzmeye gider ve öğleden sonra futbol-basketbol-badmington-masa tenisi ve sokak oyunları gibi spor branşlarından oluşan etkinlik sayesinde hareket etmiş oluyorlar. Ayrıca İngilizce, Kodlama, Drama, Görsel Sanatlar, Müzik dersleri görüyorlar. Cuma günlerinde ‘doğada bir gün’ geçiriyoruz. Örneğin Misi köyüne giderek gezi ve kahvaltı yapıyoruz. Cuma öğleden sonra bir masal dinletisi ile çocuklarımızı rahatlatıyoruz. Son olarak hayvan sevgisi ile ilgili olarak at biniciliği programları uyguladık.

Gelelim 6 Eylül’e… Yeni eğitim-öğretim dönemine hazır mısınız?

Özel Görükle Final Okulları 2021-2022 eğitim-öğretim dönemine hazırdır. Bu dönem için, öğretmenlerimizin gelişiyle birlikte sınıf öğretmenlerimiz kendi sınıflarını hem hijyenik kurallar hem de akademik gereksinimler doğrultusunda hazırlayacaklar. Aynı şekilde branş öğretmenlerimiz de dersleri daha ilgi çekici kılabilmek adına birçok metodu araştırıyorlar. Okulumuz Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen ‘Temiz Okul’ belgesini aldı. Her veli ve öğrenci için ayrı ayrı tedbir aldık. Öğretmenlerimiz Covid-19 virüsüne karşı aşılandı.

Sayın Ebru Kuru, farklı projeleriniz de var mı?

◊Ben bir öğretmen olarak 17 yıldır eğitim-öğretim dünyasının içinde belli bir deneyim edindim ama ben aynı zamanda bir anneyim. Kendi çocuklarımın ihtiyaçlarını düşünerek okulumuza bazı uyarlamalar yaptım. Örneğin, öğrencilerimiz için basit dağcılık kulübü etkinlikleri düzenlemeye karar verdik. Yani doğada bulunmak, ağaca dokunmak, kendi başına hayatta kalabilmek, hayvanlarla iletişim kurabilmek ve zorluklar karşısında karar verebilmek gibi yetilerinin gelişmesini istiyoruz. Özel proje anlamında bir başka çalışmamız daha oldu. Yazılım ve kodlama ile yakından ilgilenen bir öğretmenimiz sayesinde çocukalarımızın kontrollü biçimde online-sanal oyunlar oynayabilmelerini sağlamak istedik. Bu konuda ciddi adımlar attık ve belki de e-sporlar konusunda geleceğin takımlarını oluşturucağız. Kısacası Özel Görükle Final Okulları’nda öğrencilerimizi sadece akademik müfredat anlamında değil aynı zamanda ‘yaparak-yaşayarak’ öğrenilen sosyal bir içerik ile yetiştiriyoruz. Buradaki amacımız öğrencilerimizin ve dolaylı olarak ailelerinin de mutlu olmalarını ve mutlu kalmalarını sağlamaktır.

Hem yaşam hem sınav başarısı için

“Tüm öğretmenlerimiz e-twinning projeleri konusunda çalışıyor. Disiplinlerarası köprüler kuruluyor ve Avrupa’daki okullar ve öğrenciler ile birlikte proje eşleşmesi yapıyoruz. Öğrencilerimizin bizlerin “sosyal sermayesi olduğunu unutmuyoruz ve onların kişisel gelişimleri için proje bazlı çalışmalarımıza hız veriyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X