Eğitime Edebali’den destek

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Teknik Üniversitesi’ne ziyarette bulundu.

Eğitime Edebali’den destek

Gerçekleşen ziyarette Başkan İsmail Hakkı Edebali’yi, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çopur ve Genel Sekreter Prof. Dr. Sami İmamoğlu ağırladı. 

Yerel yönetim olarak eğitime her seviyede destek olduklarını dile getiren Başkan Edebali, “Kadim medeniyetimizden aldığımız güçle, yarınların inşasına doğrudan nüfuz eden eğitim kurumlarımıza ve öğrencilerimize, okul öncesinden üniversite sıralarına kadar desteğimiz tamdır. Bursa Teknik Üniversitesi’nin de Yıldırım sınırları içinde olması bizim için büyük bir şans. İnanıyorum ki ilçemizdeki toplumsal çeşitlilik ile Bursa Teknik Üniversitesi’nin varlığı, Yıldırım’ın eğitimin merkezi olma yolunda hak ettiği yere gelmesinde iyi bir birliktelik sergileyeceklerdir” diye konuştu. 

Bursa Teknik Üniversitesi’nin Yıldırım’a akademik anlamda önemli katkı sağlayacağını belirten Başkan Edebali, “Gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm hamlesine -alanında yetkin akademisyen ve öğrenci kadrosuyla- üniversitemizin önemli destekleri olacağına inanıyorum. Yapısal, sosyal ve ekonomik olarak büyük bir kalkınma gerçekleştirecek ilçemizde, Bursa Teknik Üniversitesi de tam donanımlı yetiştirdiği bireyleriyle eğitimin dönüşümüne de katkıda bulunacaktır. Belediye olarak üniversitemizle, Yıldırım’ın yaşanabilir ideal şehir olması yolunda ortak çalışmalara imza atacağız” ifadelerini kullandı. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Arif Karademir ise, sağlıklı, güvenli ve modern Yıldırım’ın yeniden inşasıyla gelecek nesillere aktarılması için akademik alanda Yıldırım Belediyesi’nin yanında olacaklarını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X