Eğitime hayırsever desteği

İnegöl’de sanayici Mehmet Yıldız tarafından eşi Sevim Yıldız adına Karalar Mahallesi’nde yaptırılan Türkiye’nin en büyük eğitim kampusuna büyük destek var.

Eğitime hayırsever desteği

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu’nda eğitim veren 2-Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atölyelerinin makine ve teçhizat eksikleri İnegöllü mobilyacılar tarafından karşılandı. 

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi ve Mobilyacılar Odası üyeleri tarafından hibe edilen makine ve teçhizatlar törenle tanıtıldı. 

305 DÖNÜM ALANDA

Hayırseverlerin bu kampüsü oluşturmak için 60 milyon lira harcadığını belirten Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Altyapı ve yollarının yapılmasını Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Milletvekilimiz de kampusun eksiklerinin giderilmesi için çalıştı. Atölyelerimize makine temin eden mobilyacılarımıza da çok teşekkür ediyorum. 305 dönüm alan üzerine kurulu bir kampus. 26 tane binamız var. Türkiye’de bu büyüklükte kampus yok. Burası ileride çok cazip hale gelecek” diye konuştu.

BEŞ ALAN BULUNUYOR

Okula makine ve teçhizat desteğinde bulunan mobilyacılara teşekkür eden Okul Müdürü Şenol Yoğurtçu, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilk kez eğitime başlayan okulda 5 alan bulunduğunu bildirdi. İki kadrolu öğretmenle eğitime başlayan bin 200 öğrenci kapasiteli okulda öğretmen sayısının da 15’e yükseldiğini söyledi. Yoğurtçu, ayrıca kız pansiyonu ve ikinci yemekhaneyi de öğrencilerin hizmetine sunduklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X