Eğitime yeni  bina takviyesi

Yenişehir’de yapımına geçen yıl başlanan 2 okul binasıyla bir okula ait atölye binası, eğitimde önemli eksiği kapatacağı bildirildi.

Eğitime yeni  bina takviyesi

GÜRHAN ADANA

Subaşı Köyü’ndeki eski bir okul binasında geçici olarak eğitim veren Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kullanımına verilecek binanın kaba inşaatı son aşamaya geldi. 

Kurtuluş Mahallesi’nde 24 derslikli bir ortaokul binası ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Motorlu Araçlar Teknolojileri Bölümü için inşa edilen atölye binasının yapımı tamamlandı. 

2 okul binasıyla 1 atölye binasının 2018-2019 eğitim öğretim döneminde kullanılmaya başlanacağını belirten Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, bu 3 projenin ilçedeki eğitime soluk aldıracağını söyledi. 

Subaşı Köyü’nde eğitim veren Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için Yenigün Mahallesi’nde yeni bir binanın yapımının sürdüğünü anlatan Ayaz, ‘Bu okulumuz kendisine ait binası olmaması nedeniyle başka okulların binalarında geçici olarak faaliyetini sürdürüyor. Kendi binasına taşınmasıyla bu okulumuzdaki eğitim öğretim çalışmaları daha uygun koşullarda sürdürecek’ dedi.

Yeni okul binasının zemin katla birlikte 4 katlı olacağını, binanın içinde atölye, konferans salonu, çok amaçlı salon ve laboratuarların yer alacağını ifade eden Ayaz, ‘Okulda sağlık hizmetleri alanı kapsamında sağlık bakım teknisyenliği, hemşire ve ebe yardımcılığı dallarında toplam 320 öğrenci eğitim görüyor. Projenin tamamlanmasıyla bu okulumuz kendi binasına kavuşmuş olacak’ diye konuştu.

KURTULUŞ’A ORTAOKUL

Kurtuluş Mahallesi’ndeki ortaokul binasının yapım çalışmalarının bitirildiğini dile getiren Ayaz, bu binada bir ortaokulun 2018-2019 eğitim öğretim döneminde hizmete başlamasıyla ilçenin kuzey bölgesindeki okul eksiğinin giderilmiş olacağını kaydetti. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde TOKİ Ortaokulu’ndaki öğrenci yoğunluğunun azalacağına dikkat çeken Ayaz, ‘4 katlı ve 24 derslikli okul binasında hem öğrenci hem de öğretmenlerimiz daha rahat ortamlara kavuşacaklar’ dedi.

EML’YE YENİ ATÖLYE

Milli Eğitim Müdürü Ayaz, ilçede Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Motorlu Araçlar Teknolojileri Bölümü için yeni bir atölye binasının yapımının tamamlandığını söyledi. Ayaz, taşınma hazırlıklarının sürdüğü bin 600 metrekarelik atölyenin mayıs ayından itibaren kullanılmaya başlanmasıyla, okuldaki atölye çalışmalarının daha rahat ortamlarda yapılabileceğini kaydetti.

Metal Teknolojileri ile Motorlu Araçlar Teknolojileri bölümleri bulunan okulda pratik derslerin aynı çatı altındaki atölyede verildiğini vurgulayan Ayaz, ‘Motorlu Araçlar Teknolojileri Bölümü için ayrı bir atölye binası inşa ederek yer sıkıntısını gidermeyi amaçladık. Bu bölüm yeni yapılan atölyeye taşınacak, Metal Teknolojileri bölümü ise mevcut atölyede derslerini sürdürecek’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X