Eğitime yeni soluk

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Bursa Uğur Hazırlık Lisesi, dün düzenlenen törenle açıldı. Okul, öğrencileri üniversiteye hazırlayacak.

Eğitime yeni soluk
AYKUT GÜNGÖR
 
Bursa Uğur Hazırlık Lisesi, düzenlenen törenle açıldı. Hazırlık liselerinin Türkiye için yeni bir kavram olduğunu belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, bu liselerin öncelikli amacının öğrencileri istedikleri üniversite için hazırlamak olduğunu dile getirdi.
 
Dershane ile Anadolu lisesi arasında bir kurum olduklarını anlatan Yücel, İstanbul’dan sonra en çok yatırım yaptıkları kentin Bursa olduğuna dikkat çekti. AB ülkelerinde ilk Türk üniversitesini faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Yücel, Beyaz Saray’ın yanında faaliyete geçirdikleri üniversite ile de Obama’yla komşu olduklarını söyledi.
 
Bursa’ya bugüne kadar 47 milyon TL yatırım yaptıklarını kaydeden Yücel, 7 bin çalışanları, 200 bin öğrencileri ile hızla büyüdüklerini, 2023 yılında dünyanın en büyük eğitim kurumu olacaklarını belirtti.
Hazırlık liselerinin şu an 15 tane olduğunu ancak 3 yıl içerisinde 150’den fazla olacağına dikkat çeken Yücel, bu okullarda eğitim kampüsü, spor salonu ya da sosyal alanların ön planda olmadığını kaydetti. Yücel, hazırlık lisesini tercih eden öğrencinin öncelikli hedefinin istediği üniversiteye gitmek olduğunu bildirerek, “Hazırlık lisesinde görev yapan eğitimciler diğer okullardan daha yoğun olacak. Bu okulda öğrencinin bir konuyu öğrenememe şansı yok” dedi.
 
TEŞVİK DOĞRU KARAR
 
Yücel, özel okulların teşvik edilmesini doğru ancak geç kalınmış bir karar olarak değerlendirerek, bu teşvikin eğitim sisteminin her kademesinde olması gerektiğini söyledi.
 
Dershanelerin kapanması ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin kararını beklediklerini de kaydeden Yücel, sektörde bazı dershanelerin okula dönüşeceğini bazılarının ise bu imkanı olmadığını belirtti. Türkiye’nin en önemli sorununun eğitim olduğunu bildiren Yücel, dershanelerin kapanması ile fırsat eşitliğinin tamamen biteceğini vurguladı. Maddi durumu iyi olan öğrencilerin özel ders alabileceğini, orta ve dar gelirli öğrencilerin özel ders alma şansının zor olduğunu dile getiren Yücel, Bursa’da tüm eğitim kurumları için her türlü desteği veren kamu kurumlarına ve yöneticilerine teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X