Eğitimler başladı

Güçyetmez Basketbol Akademisi’nde basketbolcu adayları ilk çalışmalarını yaptı.

Eğitimler başladı

Bursa Basketbol eğitiminde yeni bir soluk olan Güçyetmez Basketbol Akademisi minik, yıldız ve genç yıldız adayları basketbol topuyla yaptıkları ilk atışlarıyla geleceğin örnek sporcuları olma yolunda ilk adımlarını attılar. Minik basketbolcu adayları ilk eğitimlerini Coşkunöz Meslek Teknik Lisesi Spor Salonu’nda aldılar. ‘Güçyetmez Basketbol Akademi’in çeşitli yaş gruplarından oluşan 3 takımla başlayan eğitim serüvenin ilk hafta sonunda, basketbolcu adaylarına genel sporcu ve sosyal etkileşim alanlarında temel bilgiler verildi.

EĞLENCELİ EGZERSİZLER

Karşılıklı tanışmayla geçen ilk gününde, “sporcu kimdir?, nasıl olmalıdır?, sporcu ahlakı, disiplini ve nasıl sosyalleşip çevremizle daha iyi iletişim kurulur” şeklinde eğitimler verildi. Akademinin ikinci çalışmasında ise, basketbolun temel duruşu pozisyonları, dribbling (top sürme), topa hakim olma, denge ve kondisyon çalışmaları yapılırken, bu temel hareketleri çocukları sevdirecek eğlenceli egzersizler ve oyunlar eşliğinde gerçekleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X