Ehliyetler ve TUS Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

Ehliyetler ve TUS Meclis gündeminde

Tanrıkulu önergede, ‘Yenilenecek ehliyetlerin 1 adetinin maliyeti ne kadardır? Ehliyetleri yenileme fiyatının 15 TL olmasının nedeni nedir? Ehliyet sınıflarının 9’dan 17’ye çıkarılmasının amacı nedir? Otomobil, minibüs gibi küçük araçlar için kullanılan ehliyetler 10, otobüs ve kamyon gibi araçlar için kullanan ehliyetlerin de 5 yılda bir değiştirilmesinin nedeni nedir?’ diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da, Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) yazılı sınav sisteminin uygulanacağı kararını soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı. Atıcı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

‘Hangi kurumlar bu sınavlarda açık uçlu soru sorulmasını önermiştir? Tıp bilimlerinde açık uçlu sorulara verilen cevaplarda Türkçe, Latince ve İngilizce kelimelerin doğuracağı karmaşa nasıl önlenecektir? Çoktan seçmeli test sorularında bile hata bulunurken, yazılı olarak istenen cevaplar hangi yöntemle standart hale getirilecektir? Sınavı değerlendirenler arasındaki farklı yorumlar nasıl engellenecektir? El yazısının iyi okunamaması veya yapılan kısaltmalardan doğan karmaşa nasıl önlenecektir? Yazılı sınav kağıtları ve her bir soruya verilen puan, sınav sonrasında görülebilecek midir?’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X