Ek istihdam 407 bine ulaştı

‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı kapsamında 1 Ocak-Mart tarihleri arasında 407 bin kişinin işbaşı yaptığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, hedefin 1,5 milyona ulaşmak olduğunu kaydetti.

Ek istihdam 407 bine ulaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, istihdam seferberliğindeki son rakamları açıkladı. Memur, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 3’lü Danışma Kurulu toplantısında konuşan Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlatılan çalışma hayatında milli seferberlik programı kapsamında, 1 Ocak-27 Mart tarihleri arasında mevcut istihdama ek olarak 407 bin kişiye iş imkanı sağlandığını söyledi. Hedeflerinin 1,5 milyona ulaşmak olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, ”Nisan ve mayıstaki rakamlarla 1,5 milyonu yakalayacağız. 2017 yılı sonu itibariyle işsizlik oranını yüzde 9,5 altına çekeceğiz” ifadelerini kullandı.

KIDEM TAZMİNATI ÇALIŞMALARI

Bakan Müezzinoğlu, bir televizyon programında ise milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı konusuna değindi. Yeni kıdem tazminatı sistemi ile ilgili çalışmaların referandum sonrasında devam edeceğini dile getiren Müezzinoğlu şöyle devam etti: ”Gerek çalışanlar gerek sendikalardan sağlıklı ve güçlü bir yapının kurulması talebi var. Biz çalışanın alınterinin güvencede olmasını isteriz. Ama maalesef yüzde 80 mağduriyet var. Bu olmamalı. İşverenin kasasında bir güvence olmaz. Ay sonunda çalışanın hakkı işveren tarafından fona yatırılmalı. İşverenin kasasında biriken bir hak işçinin güvencesi olmuyor. Referandum sonrası devam edecek.”

6,5 MİLYON EMEKLİ PROMOSYONU ALDI

Müezzinoğlu, emeklilere verilen promosyonlarla ilgili olarak da, ”Promosyon 4-5 yıldır gündemdeydi. Bankalarla oturduğumuzda emeklilerin beklediği düzeyde bir rakam oldu. Emeklilerimizin 6,5 milyonu promosyonu almış, rahatlamış. Emeklilerimize bereketli olsun” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X