Eker Yayık Ayran’ın Trofeyi kaptırmaya niyeti yok

Bursa Yelken Kulübü’nün Eker Süt Ürünleri’nin sponsorluğunda düzenlediği Eker-BYK Trofesi 2015 sona erdi. Trofe, bu yıl da Eker Yayık Ayran takımının oldu.

Eker Yayık Ayran’ın Trofeyi kaptırmaya niyeti yok

Eker-BYK Trofesi 2015’in yedinci ve son ayağı olan Gemlik Zeytin Kupası, 6 Aralık Pazar günü gerçekleşti. Tirilye-Mudanya-Fıstıklı-Tirilye coğrafi parkurunda yapılması planlanan yarış, rüzgârın zayıflığı nedeniyle Hakem Komitesi’nin verdiği kısa rotayla, buna rağmen zorlukla tamamlanabildi.

Pazar sabahı Tirilye’deki kahvaltının ve yarış brifinginin ardından saat 11.00’de verilen start anında rüzgar sadece 8 knotla esiyordu. Startın ardından Mudanya önlerindeki 1 numaralı şamandıraya doğru güçlükle yol alan tekneler, rüzgârın dirise edip daha da zayıflaması ile iyice zorlanınca, Hakem Komitesi “kısa rota” anons etti. Böylelikle, Tirilye-Mudanya-Tirilye kısa rotasında mücadeleye devam eden tekneler, 4 knota kadar düşen rüzgârla yarışı epey güçlükle tamamladılar. Saat 11.00’de verilen starta göre ilk finişi saat 13.55’te Eker Yayık Ayran verirken, son finiş 16.59’da Mekik teknesinden geldi. Böylelikle filonun yaklaşık 12 millik parkuru tamamlaması 6 saati buldu.

KADINLAR TAKIMI YİNE BAŞARDI

Öte yandan bir önceki yarış olan Atatürk’ü Anma Kupası’nda ilk kez boy göstererek büyük bir başarıya imza atan Kadınlar Takımı Piranha Ladies Team, yine Destek kategorisinde ilk finişi vererek başarısını tescilledi. Piranha Ladies Team, 14.09’da verdikleri finişle, tüm rakiplerine büyük, en yakın rakibine ise 1 saat 11 dakika fark atmış oldu.

Ekipler, yarış sonrası yorgunluklarını, Eker’in Tirilye mendireğindeki ikramları ile giderdiler ve kazanılan ödüller burada sahiplerini buldu. Eker-BYK Trofesi 2015’in ödül töreni ise Ocak 2016 içinde gerçekleştirilecek ve Eker Yayık Ayran ekibi, düzenlenen gecede Trofeyi yeniden müzesine götürecek. Zira Trofe 2014’ün kazananı da yine Eker Yayık Ayran olmuştu.

GEMLİK ZEYTİN KUPASI SONUÇLARI:

IRC

1.      Eker Yayık Ayran / Ahmet EKER

2.      Şeftali / Şafak BEDİR

3.      Mavi Deniz / Yavuz TAVUS

DESTEK

1.      Piranha Ladies Team / Gemlik Yelken Kulübü

2.      Azmarida / Haluk TURŞUCULAR

3.      Mekik / Sinan ULUVAR

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X